donderdag 21 mei 2009

OP naar de hemel

Vandaag is er eentje ten hemel gegaan... niet iets wat me bezighoudt, als ik eerlijk moet zijn. 't Is gewoon een extra vrije dag en daar doe ik het mee.

Niets gepland vandaag en zelfs weinig zin om wat te schrijven,
maar er zijn mensen die hier dagelijks eens komen kijken of er wat nieuws staat
én gisteravond zag ik zóveel wat me deed denken: "had ik nu m'n laptop maar bij om het allemaal neer te schrijven".

De zon schijnt nog even buiten en ik ben laat opgestaan vandaag, dus ik denk dat ik het maar eens kort zal houden.

Gisteren:
mama geopereerd en ze wou niemand zien wegens te veel pijn. Dus dochterslief bleven braaf thuis.
's Avonds was er een Amnesty International Concert op de Groenplaats in Antwerpen. I. had ik al een poosje niet meer gezien en ze zou er zijn, dus goed excuus om nog eens uit "m'n kot" te komen.

Wat ik op het concert zoal zag en wat ik daar allemaal bij bedacht, komt misschien later nog eens op de blog. Vandaag niet.
Een grote meute was het wel, het bier vloeide rijkelijk, sommigen hadden zich voorzien van grote hoeveelheden privé-alcohol en drugs (zowel soft als hard, naar ik van I. hoorde... het softe soort doordrong de avondlucht zonder ophouden, dàt kon ik zèlf proefondervindelijk constateren) en die combinatie verzekerde alvast alle "gebruikers" van een amusante avond. Hun eigen hemeltje op aarde vandaag...
Olijf heeft op dat vlak een (misschien overdreven) lage tolerantiedrempel... maar zoals gezegd: daarover later misschien eens wat meer.

Ik bleef in alle geval niet thuis en genoot, zoveel ik kon, van de warme avond.
Auto op Linkeroever geparkeerd, Voetgangerstunnel genomen (heen én weer) en dat overleefd, vastgesteld dat Stadsdichter Joke van Leeuwen de muren van de tunnel verfraaid heeft met één van haar gedichten, een paar gezichten kunnen plakken op namen die ik kende uit I.'s verhalen en enkele foto's genomen. Twee ervan vindt u nu hier.

Andere gedachten zijn voor later.

(u kent intussen de dril: zonder expliciete toestemming komen onbekenden niet herkenbaar op de blog. Photoshop-remedie dus... met excuses aan de heer rechtsonderaan wiens trekken net iets te speciefiek zijn om hem helemààl incognito te maken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten