vrijdag 21 mei 2010

Zaad

Vandaag gelezen op Zita.

reporter over Vangheluwe:
"Over seksualiteit sprak hij onverbloemd. Als je een meisje zoende, mocht je daarvan opgewonden raken, zei hij. Maar je moest je zelfbeheersing bewaren: Als het zaad er niet uit spuit, is het geen zonde".

 Voilà, dat weten we dan ook weer.


Ook op Zita:

Kinderen mogen foto Vangheluwe bespuwen tijdens catecheseles

Nadat hij opbiechtte dat hij jarenlang zijn neefje seksueel had misbruikt, moet bijna niemand nog iets weten van de opgestapte Brugse bisschop Roger Vangheluwe. In West-Vlaamse scholen, kerken, parochiegebouwen, kloosters, abdijen en rusthuizen werden zowat alle beeltenissen van de man verwijderd of zelfs vernietigd.
Tijdens een catecheseles in Wevelgem spoorde de lerares haar leerlingen aan om een foto van de bisschop uit hun cursus te verwijderen op een manier die ze zelf mochten kiezen. Tientallen gingen over tot scheuren en spuwen.

De bewuste parochie weigert elke vorm van commentaar. Wel zal er met de catechiste gesproken worden. Ze verdedigt wel haar handelwijze. "Ik geef al tien jaar catechese, met veel plezier. Die onfrisse zaak heeft me diep getroffen. Al die tijd vertelde ik jonge mensen wat voor een fijne en sympathieke man de bisschop was", klinkt het in Het Nieuwsblad.


Het bisdom van Brugge wil best begrijpen dat de foto's van Vangeheluwe overal verwijderd worden, maar keurt wat er in de les in Wevelgem gebeurde af. "'Pedagogisch zijn er toch behoorlijk wat vragen te stellen bij deze aanpak", aldus woordvoerder Peter Rossel.

Einde artikel.

Nu de Kerk (is een hoofdletter nog wel van toepassing???) openlijk mea culpa slaat, zowel om het jarenlange misbruik als om het gedogen en wegstoppen ervan, vindt een onsmakelijke woordvoerder het nodig om terug met een steentje - zij het een kleintje - te werpen. "Pedagogisch bedenkelijk"

Euh?
"Het léf" denk ik alleen maar.

Bon ja, dat kindjes zelf mogen kiezen hoe ze een foto verwijderen en die dan scheuren of erop spuwen, kan je in vraag stellen.
Anderzijds: zolang die dutskes het bij een foto houden, ....... moet er nog méér gezegd?

Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen....
Het léf, dus.....

toch maar effe for the record... opdat ik heerschap zou herkennen op straat...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten