maandag 22 februari 2010

Content zijn vraagt niet veel

Voilà.
De onderhoudsmeneer van mijn verwarmingstoestel is langsgeweest.
Heb er een dikke halve dag op moeten wachten en hij belde NIET een half uur op voorhand zoals gevraagd, waardoor ik effectief aan m'n huis gekluisterd bleef ... maar dat is niet erg.

Een vriendelijke meneer, hij léék zelfs erg op iemand die ik ken OF het moet zijn dat ik hem al eens eerder ergens gezien heb. Hoe dan ook een vriendelijk gezicht.

Olijf is een slechte huisvader (zo noem je dat eh... je woning beheren als een goede huisvader, ongeacht je geslacht of sexuele inclinaties :))
Zo'n toestel vraagt minstens een tweejaarlijks onderhoud.
Het mijne is intussen 8 jaar oud en had nog geen halve deskundige hand gezien...

Resultaat: dichtingsringen die er volledig dóór zaten én de warmwatervoeler naar de vaantjes door druppelend water vanwege kapotte ringen...

Meneer de onderhoudsman fikste de ringen meteen, no problemo. Olijf keek nieuwsgierig toe. Ik hèb dat wel, een beetje technische nieuwsgierigheid. Stel dan ook een gericht vraagje links en rechts.
Niet omdat ik meneer wil controleren, neen, ik weet graag wat er open gaat en waarom.

Zo weet ik nu dus met stellige zekerheid dat het dingetje waarvan ik dàcht dat het de voeler was.... dat ook daadwerkelijk is :)
Zo weet ik ook dat het maar een kwestie van tijd was vooraleer de dichtingsringen zódanig kapot waren dat de vlam uit het toestel zou geschoten zijn, met alle gevolgen vandien.

Olijf is voorlopig gesteld. Want die voeler moet er nog uit. Alleen... hij had dat stukje niet bij.
Vrijdagochtend zal Olijf extra vroeg opstaan, want dan komt meneer nog eens langs, deze keer mét voeler :)

En daarna: leven beteren!
Hoe?
In de vorm van een onderhoudscontract waarbij de firma me (twee)jaarlijks opbelt/schrijft om me er attent op te maken dat we nog eens naar het toestel moeten kijken.
Zo kan dat dus niet meer mislopen.
En zo is Olijf content.

Soms moet dat niet veel zijn. Een beetje warm water in de douche en weten dat je vanaf nu in de veilige handen van een deskundige bent.

Morgenochtend vóór het werk stap ik fluitend onder de douche! Yeeha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten