dinsdag 18 oktober 2011

Zwalpend tussen 2 en 3

Olijf is een slaper. Een doorslaper. Doorgaans....

Vannacht dus niet. Getuige daarvan deze post.

De lichten doven voor middernacht en twee uur later wakker worden in een nachtmerrie... het is m'n ding niet.
Vooràl omdat ik onlangs nog triomfantelijk beweerde niet te dromen. Althans... ik herinner me m'n dromen niet. En dat - las ik ooit ergens - heeft enkel te maken met het feit dat je niet wakker wordt in het midden van je droom.

Hetgeen theoretisch van Olijf een rustig slaper maakt.

"Trouwens", zei ik nog "ALS ik al droom, dan is dat heel gewoon. Over mensen en dingen die ik ken. Nix geen symboliek of dingen waarover ik moet gaan nadenken".

M'n woorden zijn nog geen week oud... en ik heb er al twee op m'n palmares staan. Voor de meesten onder u is dat waarschijnlijk peanuts. Twee dromen? Nix aan!

Voor Olijf dus wel.
Als je in de ene droom je petekindje zieltogend ziet sterven... potverdorie ziet "verzepen" (zoek dat maar even op, het bestaat) en op de koop toe het kind met de regelmaat van de klok ziet veranderen in een poesje, een kitten... in dezelfde erbarmelijke toestand... tja... daar schrik je wakker van.
En in de andere droom... die me vannacht wakker kreeg, ik Olijf - preutse, vervelend rechtgeaarde Olijf - gesnapt wordt tijdens een flagrante poging tot diefstal van een paar laarzen in een winkel - godsamme, in een Italiaanse winkel nog wel! - net nadat ik gemerkt had dat de kleren die ik zou kopen miraculeus stukken duurder waren geworden toen ik aan de kassa arriveerde...... POEFFFFF, op slàg wakker.

Enkele van de lezers alhier hebben dromenboeken.
Ik nodig u uit. Verklààr me asjeblief.

Want
Olijf
droomt NIET
in symbolen....

2 opmerkingen:

 1. Dju toch! Had ik dat vannacht gelezen, dan had ik er direct een boek bijgehaald. Ben van 4u wakker, maar lees dit nu pas en nu moet ik mij haasten want de bus komt sebiet al. Nog ff geduld tot vanavond?

  2 dromen op een week? Inderdaad peanuts :) Hier tot 7 op een nacht...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maak daar "onder normale omstandigheden" 2 dromen op een jaar van, Nadia. Maar ik heb geduld hoor. voor die uitleg ...

  N goeie werkdag!
  Olijf gaat vandaag ter kantore met 2 gezwollen ogen. Na deze blog is de (nagenoeg droomloze) slaap nog gekomen. Op de buik gelegen, zonder kussen. Dat is in mijn wereld hèt recept voor dikke ogen :)

  BeantwoordenVerwijderen