maandag 10 oktober 2011

"ik weet zeker dat je dit niet post"

Zucht....

soms vraag ik me toch af... hoe zitten we in elkaar?

Alweer FB. Social networking noemen ze dat.

Je voelt je geroepen om een gemeengoed te delen. Prima. Geen probleem mee.

Wat ik me afvraag, is... waaròm mensen op een negatieve manier uitdagen om hetzelfde te doen?
Te beginnen (of te eindigen) me "Ik denk dat 95% van de jullie dit niet zullen posten, maar mensen met een hart zullen dit delen op hun profiel"

JEEEEEEEZZZZZZZZZ!
Godstamebij, om maar es wat te zeggen!
Wat IS dat toch met die guilt trips????
MOET je zonodig werken op ons oude, ingewortelde schuldgevoel???
IS het mogelijk dat sommigen dit niet posten omdat ze met andere - oh ik weet niet... voor hen misschien éven belangrijke - zaken bezig zijn die hun onmiddellijke aandacht vergen?

Solidariteit is mooi. Maar vergaar geen adepten, asjeblief, door op hun schuldgevoel te werken. Dat zijn niet de echte volgers.

En daarmee uit.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind dat een kinderachtige manier om sympatisanten te werven en neem dus al uit principe nooit zo'n dingen over. Mijn laatste kettingbrief stuurde ik toen ik 7 was, meen ik me te herinneren. Zie geen reden om daar terug mee te beginnen. Zie die boodschappen verschijnen en leg ze zonder meer naast me neer... klaar :-)
  liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat ik geen gezichtboek heb. Is vast ook de reden dat ik het niet helemaal volg. Na Ils' reactie iets meer. Maar nu eerst 's die Estate Italiana lezen.........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Lehti

  Ik ben fan van facebook, héél erg zelfs; het medium is niet goed of slecht op zich; het is alleen soms bedenkelijk hoe mensen er mee willen omspringen. Soms zélfs nog goedbedoeld - ik geeft ze het voordeel van de twijfel-, maar inderdaad, zoals Olive zegt: op déze manier hebben wij er geen boodschap aan.

  Voor mij is facebook een verrijking verder, echt waar.

  groet, Ils

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "ik geeft"... wat een domme lapsus :-)
  sorry, het is het vroege uur hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahahaha! Ils! Nul op tien voor vervoeging.... 10 op 10 voor vroeg opstaan (ik lag nog te snoozen toen jij dat schreef) :)

  BeantwoordenVerwijderen