maandag 24 oktober 2011

Over servettenhouders, geurkaarsen en deurdempers

Maandagnamiddag 24 oktober

Eindelijk is m'n weekend goed en wel begonnen. Ik heb nog een halve dag.
Heel even probeer ik nog te genieten van de najaarszon maar Ikea is in m'n hoofd gekropen.
Ikea zal het worden dus.

Een paar legplanken en enkele diodelichtjes mogen terug. Ik hoef ze niet, ze dienen niet en plots voel ik me gierig genoeg worden om die spullen terug te brengen.
Een extra kast moet ik ook nog halen. Een onderkast die bovenaan zal gaan. Bovenop een kolomkast om precies te zijn.
We (schrijnwerkervriend en Olijf) hebben gemeten en hermeten en we kunnen het ding erop krijgen.
Lekker extra bergruimte èn de elektriciteitsmeter zal als bij toverslag verdwijnen.
No time to lose.

Naar Ikea rijd je niet zonder een zekere schroom. De meubelgigant is populair genoeg om geen echte down-uren meer te hebben. Zowat èlk uur van èlke dag is drukdrukdruk bij Ikea...

Na een nutteloos rondje omheen de parkeerplaatsbouwwerken van Ikea Wilrijk, vind ik een parkeerplaats.
Eerste stop: klantendienst om m'n spullen terug te brengen. Deze keer bracht ik een boek mee. Eentje om te lezen en om me te helpen me vooràl niet op te winden omdat er Googolplex (dank u Fred en Fred :)) wachtenden vóór me staan.
Stel u m'n verbazing voor, m'n ontstèntenis bijna, wanneer ik bij het binnenwandelen 1 (ja één) man voor me zie. En hij is zelfs geen wachtende. Hij wòrdt al bediend! Wat automatisch betekent dat yours truly de volgende in rij is.....
Met een onnozel brede glimlach op m'n gezicht schrijd ik (bijna) naar de balie om m'n dingetjes af te geven. Mooi met kassaticket en extra uitleg. Nog nèt binnen de 90-dagen ruilperiode breng ik m'n miskopen terug. Geen enkel probleem, vlotte bediening èn ik mag daar zelfs ter plaatse m'n bestelling van de nieuwe kast plaatsen. Schitterend! Ruilen en bestellen, alles in één vlotte beweging.
De kost voor m'n nieuwe kast is € 6,10. De opleg dus. Het verschil tussen terugbreng- en aankoopwaarde. Zò shop ik graag :)
Het lijkt alsof je bijna geen geld hebt uitgegeven.... wat natuurlijk zinsbegoocheling is want die centen hebben mijn portefeuille 90 dagen geleden al verlaten. Die nieuwe kast had ik tòen al - zonder het te weten - betaald....

Bon goed. Olijf is een gelukkige vrouw.
Let the shopping begin!

Buiten alle proportie goedgeluimd wandel ik de winkel binnen. Een beetje grasduinen. Browsen heet dat in moderne termen. Of windowshoppen. Een beetje kijken welke ideeën ontsproten aan de breinen van professionele creatievelingen. En wat stelen met de ogen.

Bij het eerste mandje loopt het al mis. Olijf gaat meteen in de fout.
Geurkaarsen. Witte, rode, oranje, bruine en groene. De (olijf)groene trekken m'n aandacht.
Ze ruiken helemaal niet naar olijf. Appel is de geur. Maar ze kosten "maar" 1€.... als je Ikea Familylid bent. En dat ben ik. Dus ik neem er meteen drie :)
Een huis mag lekker ruiken. En voor diè prijs zal het nog lèkkerder ruiken dan oorspronkelijk de bedoeling was :)

Een eilandje verder passeer ik de zetels en fauteuils. Geen interesse.
Maar de slaapbanken wil ik dan weer wèl zien. Voor de toekomst. Wanneer ik in een veel kleiner huisje zal wonen dan waar ik nù woon. Ginder. U weet wel.
Ginds zijn er twee kamers, een keuken en een badkamer. Of die zùllen er zijn, eens de werken hervat worden.  Oh ja... en een ripostiglio, een bergkamertje.
Die twee kamers zullen dienst moeten doen als slaap/leef/eetruimte.... dus dat vraagt enige creativiteit. Het liefst geen dure.

En lààt me daar nu een slaapbank zien die me biezonder in de smaak valt. Compact en toch ruim. Gemakkelijk om te toveren van zetel naar bed en terug èn met extra bergruimte.Voor een redelijk democratische prijs. Enig nadeel: enkel verkrijgbaar in twee kleuren maar kijk es aan... Olijf vindt beide mooi.
Olijf's hartje gaat weer even dansen. Op wolken. Van het luchtkasteel.

Ik maak u visueel deelgenoot.

(hoek)zetel....

bed...

en bergruimte.
Moet dat méér zijn????

Néééé, dat moet niet meer zijn :)

Ik geef u eerlijk toe dat ik onder de indruk was. U hoeft dat niet te zijn, al was het maar omdat ik de bed-versie in de winkel niet mooi afwerkte. De uittrekbak werd niet mooi uitgelijnd op de rest van het bed. Maar goed.... Olijf was enthousiast en dééd maar wat.

Verderop in de winkel grabbel ik een gordijnroede mee maar stel vast dat de kleur gordijn die ik vorig jaar kocht niet meer verkrijgbaar is. No panic, we zien làter wel hoe we dat euvel verhelpen.
Deurdempers heb ik ook nodig. Zeven sets. Voor de deurenleek... deurdempers maken dat je deuren niet met een klàp dichtvallen maar de laatste centimeters bijna miraculeus afremmen... om met een zachte zucht tot stilstand te komen.
Zeven stuks dus.

Her en der bekijk ik nog héééééél erg rustig spulletjes en mogelijkheden. Bij de kaders zoek ik voorwaar zelfs naar een canvas met een zeezicht. De wilde golf van 2 meter bij anderhalve spreekt me niet aan (en valt verder niet binnen m'n budget).... dus er groeit een ideetje: thuis es onderzoeken wat je zoal kàn met eigen foto's op canvas.

Een powerLEDspot wordt ook aangeschaft. De prijs is in vergelijking met doe-het-zelf-zaken en webwinkels zéér concurrentieel, dus Olijf waagt het erop. Eén LEDspot gaat de boodschappenmand in. Om te proberen.

En een servettenhouder. Ik koop een servettenhouder. Twee euro ben ik eraan kwijt. Maar ik ben blij.
Het ding past zich aan aan de dikte van de servettenbundel. En zo heb ik het graag: flexibel.
In dit geval is de houder Plexibel, maar Olijf is weerom disproportioneel content.

Eens voorbij de selfscankassa (wat een geklooi.... FOEI Olijf!) rep ik me naar het afhaalmagazijn. M'n bestelling, schat ik zo, zal wel klaarliggen. Maar wat vréés ik de rij wachtenden. In augustus bracht ik gemakkelijk driekwartier à 1 uur door in een dubbele rij kooplustige afhaalders. Dus het boek gaat weer mee.
En wat raadt u?
Eén man voor me. En hij wacht niet.... hij wordt al bediend. Dus Olijf is..... juist ja :)

OOoooooh, wat een prachtnamiddag. Ikea met de glimlach. En vondsten. En weinig centen.

Thuis kan ik het niet laten om m'n plexibele servettenhouder voor de camera te plaatsen.
Olijf is blij blij blij!!!!

u ziet het goed: nog stééds geen definitief keukenwerkblad.
Maar wèl een servettenhouder :)

Oh, go ahead. Shoot me :)
4 opmerkingen:

 1. Leuk dat je er zo van kan genieten, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms voel ik me behoorlijk stom dat zulke dingen me zo buiten mezelf kunnen brengen, Ilske.
  Maar 't is zoals "ze" zeggen: Zot zijn doet geen zeer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een Ikea binnengaan zonder iets te kopen, is zelfs voor een man niet mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wellicht is de reden dat er zo weinig wachtenden waren dat er toch méér mensen dan je denkt de Ikea kunnen verlaten zonder iets te kopen. Ik ontdekte vrijdag ook dat het daar een soort overdekt pretpark is.
  Ik las ergens dat de Chinese Ikea paal en perk stelt aan de koppelpraktijken aldaar. Ja ja , de gekste dingen vind bij die meubelgigant. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen