vrijdag 11 september 2009

Arsenal


Gisteravond, Rivierenhof Deurne, optreden Arsenal.
Olijf is geen Arsenal-kenner, nooit geweest, maar na een eerste kennismaking zo'n jaar geleden, leek het me leuk om de ervaring te herhalen.

Was tóen niet in de stemming voor vrolijke concerten en... au fond... ook deze keer niet.
Net als toen ging ik er tóch heen en kon alweer de muziek best smaken.

Edoch...
Wild word ik er niet van. Ondanks het enthousiasme van de zangers, de vrolijke ritmes en de nodige variatie... mis ik iets.
Het zal een misvorming zijn... Olijf heeft meer schwung nodig om zich meegesleept te weten.

Nu ik toch bezig ben als zelfverklaard muziekcriticus... Waarom, als ik Arsenal vorig jaar best te pruimen vond, ga ik niet over tot de aankoop van een ceedeetje?

Gisteren keek ik en keek ik nog wat.
Naar het eind van het concert kon ik er de vinger op leggen.

Geheel naar persoonlijk gevoel (niemand hoeft het met me eens te zijn) ontbreekt er een voelbaar samenspel tussen zanger en zangeres (sla me dood, ik ken hun namen niet). Beiden hebben best wel een complementair stemgeluid maar geven me de bijna ongemakkelijke indruk dat ze er ieder wat voor eigen rekening staan.
Geen spanning, geen gemeenschappelijk "vuur"... ik heb geen idee hoe ik dat gevoel moet uitdrukken. Meneer en Mevrouw Arsenal lanceren ieder apart hun eigen show de menigte in, maar ik mis "dus" het samenspel.

Dat gezegd zijnde, beste lezer... vooraleer u zich geroepen voelt om me voor geklopte cultuurbarbaar te verslijten:
  • Ik wéét dat ik een cultuurbarbaar ben met zeer mediocere voorkeuren. Bovenstaande is niets meer en niets minder dan m'n eigen persoonlijke mening.
  • De band brengt een fijne mix van verschillende muziekstijlen, voor ieder wat wils. Alleen dààrom al zijn ze op z'n minst lovenswaardig
Mijn armen kregen ze ondanks alles niet in de lucht. M'n lijf werd niet meteen geprikkeld tot enthousiast meespringen of -wiegen.
Dat Olijf er met het hoofd en hart niet geheel bij is, heeft daar enig effect op, we moeten eerlijk zijn....
Toch... zelfs met een totaal opgewekte geest zou Arsenal me niet tot groot enthousiasme aanzetten, ik ben er vrij zeker van.

Alle andere aanwezigen waren wél zeer tevreden, hetgeen mij zegt dat m'n "recensie" geen enkele grond van waarheid heeft. Het weze genoteerd :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten