donderdag 11 juni 2009

SMS

Tijdens de middagpauze zit ik even stil te mijmeren.
Geen boek bij om wat bij te lezen, geen Metro (vaak meegebracht door één van onze medewerkers) om bij te blijven met de actualiteiten en met dit weer ook geen zin om er snel even tussen uit te knijpen.

"Er was een tijd" denk ik, "dat sms-jes m'n dagen vulden".
Nah ja... "vullen" is een groot woord. 'k Ontving er meerdere per dag en keek ernaar uit om steels m'n gsm na te kijken op een berichtje van deze of gene.

Die tijd is al een poos voorbij.
Het grootste verschil merkte ik uiteraard een jaar geleden. Plots geen vragen meer om te weten wanneer ik zou langskomen, hoewel zelfs die vraag al stilaan was doodgebloed.

Ik miste dat toen enorm, vreselijk hard zelfs.
Niemand die nog es vroeg "hoe gaat het meiske, alles goed?".
'k Zwijg dan nog over de "wish you were here"-achtige berichtjes die sowieso geleidelijk aan in het niets waren verdwenen.

Plotse totale stilte dus. En ik voelde dat gemis.
Nu ben ik het alweer gewoon.
Sms-jes dienen nu nog om vrienden te laten weten dat ik op de plaats van afspraak ben aangekomen, of nog onderweg ben. "Sta aan ingang"... dingen van dat type.

Waarom, vraag ik me af, ben ik dat gaan missen?
In het pre-gsm-tijdperk konden we mekaar niet voortdurend laten weten hoe vaak we aan mekaar dachten. Niemand die eraan dacht om zulks te doen, te pas en te onpas.
In het beste geval kon je je op een onverwacht kaartje in de postbus verheugen.

Toen je't nie had, miste je 't niet.
Maar, zoals dat pleegt te gaan.... creëer een behoefte en je creëert afhankelijken.

Zo, dit zijn dingen die door me heen schieten tijdens een grijze boekloze middagpauze.
en méér valt daar verder ook niet over te zeggen...

5 opmerkingen:

  1. Dat gevoel hangt blijkbaar in de lucht; ik heb gisteren 3 smsjes gestuurd naar mensen waar ik al minstens een half jaar niks meer van gehoord heb. Eentje heeft gereageerd dat hij blij was me te horen en echt nog wel eens aan me dacht. Onnozel, maar ergens was ik daar dan toch blij mee... "loslaten" zegt men.; ik slaag er niet in hoor; als het goed is, is het goed en dan wil je alleen maar " vasthouden" he.. ook létterlijk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. correctie; intussen nog een reactie binnengelopen: om opnieuw eens af te spreken. :-) tja... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. fijn voor je hoor, die berichtjes :)
    kzou zelfs zeggen:
    stoeferke ;););)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik wilde alleen maar zeggen dat het zo'n tijdrovende bezigheid is.. achter mensen aanzitten,... maar ik kan het niet laten, omdat ik ze mis.... en i wou dat dat anders was.. écht waar.. streep trekken, zoals anderen dat kennelijk met gemak doen... ik zou dat ook willen kunnen... maar ik leer bij.... heus wel.. maak al een fijne selectie achter wie ik nog aanhobbel.. de rest; verticaal klasseren....:-) tja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hey meiske, da "stoeferke" was lachend bedoeld hoor.
    Ben blij voor je dat contacten zich terug kenbaar maken.
    Ik ben intussen wel voorbij dat missen. Een behoefte kan je creëren, maar je kan ze ook terug afleren, meer is daar niet aan. en zo ga ik daarmee om dus.
    dikke knuf!

    BeantwoordenVerwijderen