maandag 8 juni 2009

Droom

Ik zit in een aula vol studenten: les aardrijkskunde.
De docent komt binnen, het is m'n huisdokter (?).

Om één of andere reden voel ik nattigheid, hij zal me komen zoeken... en zo gebeurt. Hij zet zich naast me en vraagt of ik m'n opdracht uitgevoerd heb. Het gaat om 'n vraag die hij pakweg een half jaar geleden had gesteld... mààr de vraag die hij nù stelt is níet de vraag die hij zes maanden geleden stelde.
Ik moet hem dus het antwoord schuldig blijven en wil uitleggen waarom.

"Laat maar", zegt hij met een sarcastische glimlach op z'n gezicht, "met dat onnozel liefdesverdriet van je had ik niets anders verwacht. Je hoeft ook niet meer bij mij langs te komen".
Ik geloof m'n oren niet.Zegt míjn huisdokter dit? In een zaal vol vreemden? En z'n beroepsgeheim??? Kan dit?

Een gevoel van machteloosheid overmant me en ik voel me volschieten, wil huilen, geraak volkomen overstuur, loop de zaal uit, de dokter achterna.
Ik wil uitleg: waarom hij dat zei in het bijzijn van alle studenten. Maar hij stapt door terwijl hij honend lacht. Ik blijf huilend achter hem aan strompelen en eis een uitleg. Omdat het me duidelijk wordt dat hij me geen verklaring zal geven, verkoop ik hem een mep.

Nu zal hij procederen, me kraken.
De rest van de droom blijf ik hem herhaaldelijk bezoeken in z'n kabinet op zoek naar een verklaring. Hij blijft het been stijf houden met een onveranderlijke, onverdrààglijke sarcastische blik in z'n ogen. Hij vertikt het om zich te excuseren voor z'n onethisch gedrag. Ik blijf me machteloos voelen...

IK weet waar die droom vandaan komt, en misschien zelfs wat hij betekent. Een "vriend" van me waarschijnlijk ook.
Gek hoe sommige gebeurtenissen zo'n bizarre dromen kunnen uitlokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten