zondag 14 juni 2009

Quelle Journée

  • Regen waar zon beloofd was
  • Huis vol rommel
  • Radiatorvervangingswerken (omdat het regent)
  • Geen zin (omdat het regent)
  • Nog maar eens zien dat some things never change
  • Weinig inspiratie om te schrijven
  • Denken aan remedie om schrijfbug terug aan te zwengelen
Gisteren Park Spoor Noord opening.
Alvast een pic ter voorsmaakje.

4 opmerkingen:

  1. Een remedie recht uit Uit DS ????

    : The School of Life
    zaterdag 13 juni 2009Auteur: (km) The School of Life werd vorig jaar in oktober opgericht door Alain de Botton, auteur van boeken als De kunst van het reizen en Hoe Proust je leven kan veranderen. De Botton heeft interesse voor praktische filosofie en dat merk je ook aan het aanbod van de school. 'Ik liep al een tijd rond met het idee voor een school, waar je niet die traditionele opdeling hebt in vakken als geschiedenis, politiek en psychologie. In The School of Life werken we thematisch. Wie een cursus over familie volgt, zal zowel historische als biologische informatie krijgen', vertelt de Botton. 'Het is geen officiële universiteit, je krijgt geen diploma. Onze cursussen zijn grillig qua opzet. We willen geen rigide structuren.'

    School of Life-directeur Sophie Howarth droomde van een school die niet duf academisch is en ook niet te zweverig of new-agerig. 'Ik wilde een context scheppen, waarin mensen kunnen nadenken over de dingen die hen 's nachts wakker houden. Het gaat om serieuze zaken, maar de aanpak is speels.'

    Naast de 'play course' heb je ook cursussen over politiek, liefde, familie en werk. De school biedt ook korte cursussen aan zoals 'Hoe bak je brood' en 'Hoe maak je het verschil'. De aangeboden vakanties zijn zogenaamde micro-avonturen die je zonder al te veel voorbereiding kunt ondernemen. 'Filosofie per fiets' neemt je mee door Londen, op zoek naar de beroemde denkers van de stad.

    Er is ook een cursus die je leert wat je met een kleine stadstuin kan aanvangen. Behalve dagvakanties organiseert de school ook twee- en driedaagse trips, zoals het 'Wolkenweekend', dat je blijkbaar vooral naar de wolken leert te kijken. De docenten zijn kunstenaars, schrijvers, psychologen en journalisten.

    The School of Life geeft ook advies op maat. De bibliotherapeut geeft leestips aan wie zijn weg verloren is in het immense boekenaanbod. Individuele sessies vinden plaats op school en/of via de telefoon.

    Erg populair zijn de conversatiemaaltijden, waarbij je met wildvreemden afspreekt in een restaurant om over filosofisch getinte onderwerpen te praten. De deelnemers krijgen een vragenlijst die ze tijdens een copieuze maaltijd dienen te verwerken.

    Tot slot organiseert The School of Life geregeld preken, waarbij experts een sermoen afsteken. Die zijn niet allemaal even filosofisch getint. Zo staat er voor eind juni een preek over de voordelen van mooi design op het programma. (km)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jaaaaaaaaaaaaaaa, m'n oor zeg...
    Da's nog eens wat je een reactie mag noemen!

    interessant, maar mijn remedie is dansen (zie eerdere blog)

    Evengoed bedankt voor de info. Mss doe ik er wel es wat mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik blijf natuurlijk praktisch .... zeul jij met radiatoren rond ??

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Praktisch is óók goed.
    Yep, Olijf zeult met radiatoren.
    Eerlijk is eerlijk: de pa is er ook eh ('k mag niet alleen met de eer gaan lopen)

    BeantwoordenVerwijderen