zondag 13 november 2011

Touche

Gisteravond waagde Olijf het er nog eens op. Een avondje dansen. Op Linkeroever... de "foute" kant van het water voor de echte Aaaantwaaarpeneiren :)
Voor Olijf de juiste kant, wegens geen tunnels of bruggen te passeren. Lekker handig.

Een uurtje vooraf sprak ik af met vriendin B voor een praatje en een koffie.... en om m'n voornemen om te gaan dansen moreel te laten ondersteunen. Het zal niet de eerste keer zijn dat Olijf een avondje uit laat vallen wegens te moe of "geen zin" meer.
B ging zich er dus van vergewissen dat Olijf zich aan haar woord hield. Missie geslaagd :)

Hoewel enkele blogposts hier en daar ànders kunnen doen vermoeden, is Olijf nog altijd een relatief groentje in de Salsawereld. Twee jaar les en nu intussen bijna 1 jaar lesloos (3 jaar "in het vak" als het ware) do not an accomplished Salsera make :)
Bee-tje daarentegen is een oude rot en kent op de dansvloer zowat alles en iedereen... of het scheelt niet veel. Erg fijn als je er alleen op uittrekt.
Olijf kent een handvol mensen. Een klein handvol. Voor een eerder verlegen tiep als Olijf (yep, u leest het goed... "verlegen"!)  zijn "bekenden" een conditio sine qua non om geëmancipeerd op een man af te stappen en z'n (dans)hand te vragen. Bij onbekenden is m'n drempel te hoog, enkele uitzonderingen dààr gelaten.

Gisteren viel Olijf's oog in het begin van de avond (we waren er vroeg bij en de zaal was nog zo goed als leeg) op een appetijtelijk heerschap. Hij herinnerde me aan een toyboy uit het verleden (een vèr verleden) en...goh tja.. het was net volle maan geweest.... you get the picture :)
Helaas, driewerf helaas... Olijf dorst hem niet uit te nodigen voor het betere voetenwerk... en - ik hou de spanning er niet langer in - dat bleef zo de hele avond tot hij moegedanst (met een heleboel andere dames) naar huis ging.

Een àndere meneer, die ik wel "van ziens" kende maar met wie ik nog nooit gedanst had, nodigde me enkele keren uit. Bee-tje had me na de eerste dans al "gewaarschuwd", maar goed... iedereen mag en moet een eerlijke kans krijgen. Dansen ging prima. Heel fijn zelfs.
Tot B's voorspelling bewaarheid werd. Hij ging tot de aanval over.
Of ik een vriend had. En waarom niet? Dat hij daar niet bij kon. "Une femme superbe comme toi".
Het was in het Frans te doen. Hij had zichzelf voorgesteld als half Marokkaans, half Spaans met familie overal tussen Marokko en Amsterdam (en tussenstop in Frankrijk). Very multinational allemaal :)
Grappig was dat B me nadien wist te vertellen dat hij zich bij haar had voorgesteld als Tunesiër. Als het op je nationaliteit afkomt, lijkt enige duidelijkheid me handig. Maar tot dààr z'n afkomst.

Tijdens z'n rondje weinig originele complimentjes, zakte meneer's hand regelmatig "per ongeluk" richting Olijf's bips-zone. ... wat une femme superbe comme moi eigenlijk helemaal niet fijn vindt... als de reciprociteit eerder miniem is. Ach ja, beste lezer... u verwacht hier toch geen hypocrisie???
Op zich ervaar ik premature handtastelijkheden sowieso niet als kwaliteitsvol, zelfs al zòu ik meneer in kwestie hoogstaantrekkelijk vinden. Het getuigt van weinig respect en ... laat ons eerlijk wezen... tenzij je een dans of twee aanziet als een opstapje naar een nacht wilde slaapkameraangelegenheden... het zegt ook één en ander over z'n aandachtsniveau.
Alles moet min of meer geklonken zijn in hooguit een half uurtje. Een compliment of twee... drie... vier... vijf (waarvan 3 een herhaling van het eerste), een hand over de lower backside en dat mag in kannen en kruiken, als het van hem afhangt.

Gelukkig hangt het óók nog af van Olijf. Z'n uitnodiging om "buiten" verder te gaan praten (want hier is het nogal lawaaierig... hahahahaha :-D..... de originaliteit dróóp er zowat vanaf) wimpelde ik vriendelijk af. "Vandaag ben ik hier om te dansen, praten kan een andere keer ook nog wel".
Toegegeven, ik moest drie keer wimpelen. Wat in dit geval dus een maat is voor z'n doorzettingsvermogen.
En daarna verging de zin tot dansen met Olijf hem helemaal.

Welgeteld een minuut later richtte hij z'n pijlen op een andere juffrouw. Zelfde scenario, zelfde handje, andere bips.
De aanhouder wint.... want een goed halfuur nadien wist B me te vertellen dat de multinational buiten in een lebbersessie was verwikkeld geraakt ... met de juffrouw.

Grappig.
Écht hoor.... ik vind het grappig.
Blij dat ik ervan af was en een bijna bemoedigende gedachte dat zo weinig inspanning zoveel resultaat kan opleveren.
Tja... het wàs onlangs ook volle maan geweest, denk ik dan maar.

Even stond ik klaar om een oordeel te vellen. Over waarden en normen. En over gemakkelijk zijn.
Maar het leven is wat het is. Voor iedereen anders. En in te vullen naar eigen behoeften.
Mevrouw en meneer hadden een itch en hebben hem gekrabd. Goed voor hen :)

6 opmerkingen:

 1. Zó herkenbaar allemaal. Inclusief de salsa eigenlijk want ik heb ook 2 jaar les gevolgd en nu al 2 jaar niets meer mee gedaan (wegens geen partner meer), waardoor ik zowat alles behalve de basispas weer vergeten ben. Dan kan je als man de salsa wel vergeten...

  Ik vind zo'n gladde pipo's ook wreed grappig en daardoor valt mijn mond nog meer open als zo'n tiep ook nog eens succes oogst.

  Ik vraag me dan af: wéét die dame dan waaraan ze begint en is het inderdaad de volle maan die een handje 'helpt'? Of is ze zo naïef te denken dat die kerel echt voor haar gevallen is? Nee, dat kan toch echt niet waar zijn, niet? Please?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In alle eerlijkheid, Rigel... ik kan niet zeggen of de dame nadien is weggegaan met de ...ahum... "heer". De jongeman zie ik al 3 jaar hoofdzakelijk alleen de dansvloeren afschuimen, dus echt op zoek naar iets langdurigs... ik geloof het niet.
  En dan: emancipatie. Voor hetzelfde geld zocht de juffrouw nèt hetzelfde als onze multinational: een avondje bacteriën uitwisselen op oraal niveau. Ik hoop dat ze er beiden duchtig van genoten hebben :)
  Voor mij hoeft de erop-en-erover-taktiek niet, zelfs niet als ik de man in kwestie bie-zòn-der appetijtelijk vind. Iets met leeg gevoel nadien enzo. Maar goed... godzijdank zijn we allemaal verschillend, waardoor eenieder vroeg of laat wel aan z'n trekken komt zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is nu de wijze les? Je gaat me toch niet zeggen dat je de 'foute' oever nu gaat mijden? Nee, volgende keer gelijk het appetijtelijk heerschap ten dans vragen! Dat was zo ongeveer het advies dat een zekere Olijf me eens gaf ;-)

  Ik -met net zo veel 'ervaring' als jij- heb een manier gevonden om me te láten vragen. Met een andere vent naar binnen komen. Die dan vervolgens kramp aan zijn benen krijgt. De stakker. Maar ik heb lekker gedanst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Over 't water", zeggen we hier.. niet zozeer de "foute kant" :-)

  Ik kan me de toestand met het heerschap erg goed voorstellen verder. Iedereen die een aantal baantjes trekt in de single-zwemvijver komt met dit soort van situaties in aanraking. Dat soort heren zijn voorspelbaar en doorzichtig als een lege glazen fles. Maar, zoals je terecht ook opmerkt, het soort goedkope versiertrucs dat je hier beschrijft, is niet voorbehouden aan de mannelijke soort alleen. Zolang de flesjes héél blijven en er geen scherven worden gemaakt, kunnen ze met z'n allen z'n gang gaan. En niet iedereen zit op élk moment van z'n leven op de Grote Liefde te wachten, ook daar kijk ik niet van op. Maar een interessante studie blijft het; het menselijk paargedrag op de dansvloer ...


  warme kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Lethti: het wordt dus wachten op een krampgevoelige man om me te laten uitnodigen :)

  @Ils: Hoe leeg ik het hele tafereel ook mocht vinden, vandaag was ik in een milde bui en scheerde het gebeuren over de kam van het leven zoals het is. Geen enkele zin noch wil om te oordelen over hoe anderen "het" doen.
  Nood aan .... wat dan ook... en ze laten het zich welgevallen. Dat het geen zoektocht naar de Groote Liefde is, leek me duidelijk.
  Maar er valt wellicht wat te zeggen voor deze levenswijze.
  Ondergetekende is zelfs gestopt met "zoeken". Vandaag de dag hou ik het bij het "geloof" dat het theoretisch nog kàn maar ik ben het zoeken moe. Wie in tussentijd een amusementje wil meepikken.... ik kan ze bijna geen ongelijk meer geven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me we een leuke voor op één of andere datingsite: gezocht: "krampachtig salsamaatje" :-)

  BeantwoordenVerwijderen