maandag 13 juni 2011

Pinksterweekend 2011

Zaterdag Zondag Maandag vrij.

Olijf heeft plannen gemaakt. De tanden krijgen een beurt, het haar krijgt een beurt, het dansen krijgt een beurt (zelfs twee), de familie krijgt een beurt.

Deel 1 en 2 lukken schitterend.
Zaterdagochtend: op om 6u en een klets. Om de afspraak met de tandarts te halen, moet de kapbeurt tijdig afgerond zijn.
Bij de tandarts en z'n lieve vrouw mag ik kind aan huis spelen. Een restant van m'n vorig leven mag je't noemen, hoe kort dat ook moge geweest zijn. M en MJ behoren tot de zeer weinige mensen die het contact nà de ex niet hebben laten vallen. Op dagen als zaterdag doet dat bijzonder veel deugd.
Na de smakelijke lunch trekken MJ en Olijf zich terug op het terras. De ochtendregen heeft plaats geruimd voor een steeds uitbundiger wordende zon.
Later in de namiddag strekken we de beentjes met een wandeling op de dijk. Voor we't weten belanden we bij Blue Marlin, hippe strandbar en MJ wil best wel es gaan kijken waarom Olijf zo lyrisch wordt bij de ingang.
Tijdens de Mojito en witte Sangria laat M weten dat hij ons zal vervoegen.
... toppunt van verrassing want M (geboren en getogen kustman) houdt niet zo van 't strange.
Groot is onze hilariteit wanneer M met trui en sokken maar niet uit z'n zitzak geraakt om een tweede pintje te bestellen.

's morgens: zò grijs en somber dat enkel Kite & No Kite bordjes me kunnen bekoren

Olijf en MJ: de koning(innen) te rijk in de zitzakken van Blue Marlin.
MJ neemt zich voor zéker terug te keren (way to go!!!)

ai ai ai.... M en z'n sokken!Olijf heeft een hartverwarmende (en huidverbrandende!) namiddag...
Schone liedjes moeten per definitie eindigen en Olijf rijdt naar huis om te gaan dansen.

Eerste dansavond in open lucht.
Ondanks de warmte overdag, blijkt het bijzonder fris te zijn 's avonds op Linkeroever.
Tòch blij dat ik gegaan ben. De start van de zomersalsa is gegeven.


Zondag. Mama halen, klusjes doen, verjaardagsfeestje van nichtje G bijwonen, nogmaals gaan dansen.
Olijf verlaat feestje vroegtijdig door oude frustratie die de kop opsteekt .... uitleg hier zou teveel op zeuren lijken, dus ik hou m'n mond voor een keer.
Nichtje G heeft zich uitgedost als spaanse danseres en de look  staat haar bééldig.
Olijf bekwaamt zich in Blogfoto's. Gezicht er metéén AF!

huispoes ligt lui op de warme tafel

zus deed haar best met de hapjes

Megabloem: nichtjes hadden NIET afgesproken!

Zondagavond Zouk & Salsa de la Rosa in Stuurboord aan Rijnkaai in Antwerpen moet helpen om Olijf's frustratie weg te werken. Dat lukt.
Massa's volk, massa's Nederlanders.
Sommige dingen verbazen me lichtjes. "Schoon" volk niet in het minst.
Ook outfits... weinig verhullend en vaak weinig al even weinig getuigend van smaak... (dixit stijlgoeroe Olijf...).
Zouk schijnt biezònder populair te zijn in Nederland. It shows.  Ze doen dat goed, de Zoukers, hoewel deze dansstijl - van origine een uitgesproken baltsdans??? - volledig verloren gaat in de show die sommigen menen te moeten etaleren.
Voor Zouk, beslis ik voorlopig nog even, zijn m'n haren niet lang genoeg.
De dans vereist klaarblijkelijk een soepele nek, een semi-gedrogeerde attitude en ab-so-luut lange haren om wild mee te zwieren. Olijf heeft geen lange haren. Binnen een jaar of vijf kom ik misschien in aanmerking :)

Bescheidenheid is ook zoek, merk ik. Nooit eerder zag ik zulke wijde armzwaaien en grote figuren als zondagavond. Een duidelijk alpha-mannetje toont hoe je andermans danspartners "leent" zonder dat de desbetreffende heren iets kunnen of durven te zeggen. Het feit dat ze mogen deelnemen aan "zijn" show, moet hen tevreden stellen.... en blijkbaar lukt dat ook.
Na énen is het duidelijk pick-up time. Twee heren, beide toevallig van vreemde origine, proberen hun versiertalenten uit op Olijf.
Néén, ik voel me niet geflatteerd. Het 'slachtoffer' worden van steeds wanhopiger wordende mannen die geloven dat een eenzaam uitziende "oudere" vrouw een gemakkelijke prooi is... neen dank u.
Olijf blijft vriendelijk, poeiert beide heren af en poetst de plaat.

Ik "lach" met een man die beweert net vòòr de kaap van de 40 te staan, zich gedraagt als een volslagen juveniel, probeert te praten met een Londense tongval (innit?) maar verder geen enkele grammaticaal correcte zin kan formuleren, denkt interessant te doen door zichzelf Italiaan te noemen (maar behalve per favore geen woord Italiaans kent) EN de door Olijf weggehaalde arm om haar schouder afdoet als een misverstane versiertruuc.
"Dat heb je verkeerd begrepen, ik bedoel er nix mee"...
Jà hoor, vreemde mannen slaan voortdurend hun arm om me heen terwijl ze me steeds dichter bij hen aantrekken.... puur uit vriendschappelijke erkentelijkheid....
Pe-lease!!!!

De avond is interessant, al was het maar omdat mensenkijken in zùk een massa bijna een fulltime job wordt. En hij hielp Olijf om de gedachten te verzetten. Meer moest dat niet zijn.
Maar de gedachten keren terug tijdens de rit naar huis. Ach ja... patience.

toe-gang tot Stuurboord. I like

1 opmerking:

 1. Al Wilfend (What-was-I-looking-For?) kwam ik op je blog en zit hier met een grote glimlach te lezen. Celentano, Salsa (en Zouk observaties), een verloren gewaande boormachine, een papiertje dat jaren in een rugzak zat, een ex die te vaak ongevraagd opduikt in je hoofd, herkenbaar en erg leuk geschreven.
  Over deze post :"EN de door Olijf weggehaalde arm om haar schouder afdoet als een misverstane versiertruuc.
  "Dat heb je verkeerd begrepen, ik bedoel er nix mee"... Jà hoor, vreemde mannen slaan voortdurend hun arm om me heen terwijl ze me steeds dichter bij hen aantrekken.... puur uit vriendschappelijke erkentelijkheid..." :-)
  Toen ik eens hetzelfde deed, zei de man in kwestie dat 'We net net zo'n leuk gesprek hadden". Ook zoiets.
  Ik kom hier vast nog 's langs. Er is nog genoeg te lezen. Dank voor de glimlach, Olijf. Groet, Lehti Paul (en nu maar hopen dat deze reactie niet ook oplost in het niets)

  BeantwoordenVerwijderen