donderdag 15 oktober 2009

Goe vollek

Olijf kent goe vollek. U mag dat weten.

Waarom kom ik met zo'n ogenschijnlijk nietszeggende stelling op de proppen?....
Geen idee. De zon misschien, open luchten en crispy ijs op de voorruit vanochtend, allemaal dingetjes die m'n hersens weer even leegspoelen en me blij maken dat ik wakker geworden ben voor nog maar eens een nieuwe dag.

Ik heb vrienden die zich wat aantrekken van cultuur. En da's handig als je zelf lui bent :)
Vandaag ontving ik een mail (blijkbaar met enkele dagen vertraging) van D. Voorstellen voor concerten binnenkort.
Orishas had hij me aangekondigd, binnenkort, in de AB. Geen twijfel: Olijf zou van de partij zijn. 17 november is dus al volzet...
En dan komt ie met nóg een naam op de proppen, een naam die me ab-so-luut NIETS zegt wegens nog nooit van gehoord. Shantel & Bucovina Club Orkestar... écht... nog noooooooit van gehoord.
Dus een mens klikt even door en vindt een filmpje. Geluid dat me aanstaat, misschien wel een nieuwe ontdekking. Ik beslis, ik ga mee, dit kan niet slecht zijn.

Het is overigens dankzij D dat ik destijds Orishas "ontdekte", geloof ik. Macaco, nóg zo'n groepje dat ik aan hem te danken heb.
Gemakkelijk vind ik dat, toch als je af en toe bereid bent om op het gevoel af een extraatje mee te pikken op zoek naar nieuwe ervaringen.

Ok, ok, soms vind ik er maar nix aan, aan die nieuwe groepjes. Maar goh... als je niet probéért, leer je ook nix bij. En 't zijn de (schaarse) ontdekkingen die alle "mindere" concerten de moeite waard maken... een beetje zoals alles in het leven zeker?

I is nog zo'n goeike. Zij is een cultuurliefhebber met de grote C. Grasduint door alle mogelijke foldertjes, plaatselijke blaadjes enzoverder, op zoek naar evenementen die de moeite zouden kunnen zijn. Zij hielp me Park Spoor Noord ontdekken. Zij troste me mee naar het Ganesh-festival (waar ik overigens niets van gezien heb, maar waar Randal ons dan weer gul trakteerde op glaasjes bubbels). Dankzij haar maakte ik m'n eerste Bal van de Burgemeester mee en zag ik Luik een paar maanden geleden ... :)

Nieuwe plaatsen, nieuwe mensen, nieuwe muziek... 't mag er allemaal bij.
En Olijf doet NIETS anders dan gewoon een beetje meezeilen op de golven van een ander om dat alles mee te maken, zij het soms op selectieve wijze.

Maar dus
het is het Goe Vollek dat ik vandaag eens wil bedanken voor hun niet aflatende initiatieven.
Merci eh mannekes, neig neig merci ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten