dinsdag 6 oktober 2009

Andermans gedachten

Ik steek het niet onder stoelen of banken: soms... regelmatig zelfs.... heb ik andermans gedachten "nodig" om het allemaal wat together te houden.

Soms komen die gedachten uit boeken, soms van websites, soms heel "gewoon" van vrienden en familie.

Olijf - dat weet u intussen misschien wel - houdt ook van quotes. Hoe kernachtiger, hoe liever.
Soms zijn dat grappige dingetjes, soms (licht?) sarcastisch en ook soms een beetje triest.
Het doet er niet toe. Als de zinnen m'n zinnen aanspreken, is het goed.

Gisteren ging ik naar de bib. Het regende al een hele dag, dus het leek me een goed idee om m'n "buiten" eens binnen te doen. In de bib dus.

Wat bracht ik mee? U mag lachen, het maakt me niets uit.
Ik zocht in de eerste plaats Will Bowen's boek (zie eerdere blog), maar m'n bib is klein en ondanks een bibliothecaresse die zelf een sterke interesse heeft voor spiritueel geïnspireerde literaratuur, bleek het boek (nog) niet in het bezit van de lokale bib. Dat werd dus meteen een aankoopsuggestie met mijn naam als eerste reservatie.
Bij gebrek aan Bowen grasduinde ik verder.

Don Miguel Ruiz was de eerste die onder m'n arm verdween. De vier inzichten, Wijsheden van de Tolteken .... weet u nog wel?
Het is een dun boekje, dus dat zou relatief snel gelezen moeten zijn. Snel vertéérd is een ander koppel mouwen :)

Nummer twee werd nog maar eens een dun exemplaartje. Ik zocht het niet, maar m'n eerste blik op een willekeurige pagina deed me besluiten om het maar eens mee te nemen.
Misschien uw eerste cue om even (meewarig) te lachen: Hoofdkussenboekje voor verliefden. Een samenraapsel van quotes uit alle landen en alle tijden, positieve én minder positieve. Ik nam het mee. Verliefd zijnde... op z'n minst op het leven... en then some :)

Nummer drie is al wat gewichtiger. Op eerste zicht al minstens volgens de natuurwetten (dank u meneer Newton). De inhoud zou ook best wat diepgang kunnen hebben.
Denise Linn schrijft De godin in elke vrouw. We zien wel of ik de godin in mezelf ontdek :)

En tenslotte: zwaar uitziend maar luchtig van inslag (ik kon het niet laten liggen hoewel ik vermoed dat 4 boeken in 4 weken wat hoog gegrepen is voor mij): Boven de 40. Mannen, vriendinnen en andere dilemma's van Shane Watson. Heb me in de bib een minuut of 10 neergezet om enkele passages te lezen. Ze deden me glimlachen (punten van herkenning?) en wat me doet lachen, is goed in mijn wereld. Dus boek nummer vier ging mee onder de arm richting balie.

Zo... daar heb ik al wat inspiratiemateriaal van zeer divers alooi.

En dan is er Tinternet.
Struikelde per ongeluk een website op van een zekere Sean Stephenson. Ik ben er bijna zeker van dat iedereen hem ooit wel eens in een documentaire heeft zien verschijnen. Mij kwam z'n gezicht alvast zeer bekend voor.
Een man met een (één?) zware handicap die zich niet (nooit?) heeft laten vellen.
Hij blijkt nu een videoblog te hebben gemaakt en ik keek volle 3min 27 seconden lang mee.
Het was niet veel meer dan een welkomstwoord, maar het roerde me.
Nu - en ook dit weet u intussen misschien al - "all things American" doen me huiveren. Die mensen lijken alles altijd (de meeste dingen meestal?) in superlatieven te doen. Big is niet groot genoeg, het moet huge zijn. Gods blessings worden zo kwistig in het rond geslingerd dat ik vaak twijfel aan de oprechtheid ervan.
Maar goed... Meneer Stephenson roerde me dus wél...
Hij Twittert ook en zet daar dagelijks inspirerende gedachten online, zo blijkt.
Met "What doesn't kill you makes you stronger" in gedachten, ging ik even Twitteren.

Ziehier een paar dingetjes waar ik van hou.
  • I don't need your permission to love you
  • If you feel constricted from a thought, it's probably fear. If you feel centered and solid from a thought, it's probably intuition.
  • Create a life where doubt is afraid of you.
  • Before I speak (I'd say 90% of the time) I run my words through a filter of, "How would I want this to be said to me?"
  • Just accept that at times in your life it's gonna rain, and that's ok. Your soul needs the hydration to grow.
  • I'd rather be rejected for being myself then loved for being anything else.
en zo zijn er nog wel een dik handvol...

Zo, u ziet hierin de bevestiging dat Olijf een zwaar sentimenteel geval is. Dat is OK. Het heeft geen zin om me anders voor te doen dan ik ben.
Niet dat ik hierin niet KAN veranderen.... in dit geval WIL ik gewoon niet anders zijn. Dat is een keuze, niewaar?

Ik eindig met eentje waar ikzelf zeker nog werk mee heb. Komend van een man als meneer Stephenson, vind ik het als uitspraak zeer de moeite waard.
"I have a better life than most people because I'm willing to take more risks. The only box I'll ever be in is a coffin."

Een prettige dag nog, beste lezer :)

1 opmerking:

  1. Voor jou ook een fijne dag Olijfje!

    De Godin in elke vrouw is een goed boek. Je zal er wel wat aan hebben. Ik las het een paar jaar geleden.

    De Tolteken heb ik ook vorige week in huis gehaald. Ben er nog niet in begonnen. Will Bowen ligt nog op mijn nachtkastje:)

    BeantwoordenVerwijderen