woensdag 17 oktober 2012

Flauwe Olijf

Jaaaaaa, ik zeg het nù al: wat ik doe is flauw.

Facebook is al vergeven van het filmpje... althans de Vlaamssprekende "helft" ervan (waarmee u me nu hoort pretenderen dat de helft van alle facebookers Vlamingen zijn.... euh....)

Blijft die andere helft, zijnde de anderstaligen en de Nederlanders. Ieder goed voor circa een kwart, dus :).


Ik ga ervan uit dat der Untergang-filmpjes in allerlei variëteiten al door menigeen werden bekeken.
En nu hebben we dus onze heel eigen versie. De Belgen op de kaart. Wat zeg ik? De Vlamingen op de kaart!

Ach... als we al niet meer met onszelf kunnen lachen, niewaar? We moeten toch IETS exporteren?

Hoewel - alle gekheid op een stokje - ik me kan voorstellen dat iemand als BDW een kanjer van een olifantenvel moet hebben.... Ik zou onder omstandigheden als deze mezelf al een miljoen keer verwenst hebben om vlak daarna enkele maanden in eenzame opsluiting te verdwijnen.
Maar dat gezegd zijnde.... ik gà dan ook niet in de politiek....

Voilà dus... het filmpje voor m'n niet-facebookende medemens :)


Epiloog
Dankzij "onzen  Bart"
of
Dankzij m'n gedrevenheid om DIT filmpje en geen ander op de blog te krijgen, leerde ik weer enkele online-truucjes bij. Zelfs een vleugje HTML-gedoe.
Waar de verkiezingen en de nasleep ervan al niet goed voor zijn...... :)2 opmerkingen:

 1. Ik wou heel even benadrukken hoe flauw ik het vind door de "don't like" button te zoeken. Flauw hoor Olijf :-) Wat niet betekent dat ik zelfrelativering en sarcasme geen fijne dingen vind.
  Laat ons voor ons allen hopen dat Hitler een geval apart was en dat het te veel vertonen van dergelijke filmpjes op den duur geen self fulfilling prophecy wordt.

  "De zichzelf waarmakende voorspelling is in aanvang een foute definitie van de situatie die een nieuw gedrag oproept waardoor de oorspronkelijke foute kijk waar wordt. Deze schijnbare juistheid van de voorspelling houdt een foute voorstelling van zaken in stand. De voorspeller zal namelijk datgene wat uiteindelijk gebeurd is aanvoeren als bewijs dat hij van begin af aan gelijk had."[

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Speciaal voor jou ga ik een don't like button zoeken... ooit :)

  Voor alle duidelijkheid, Bentenge. Dat ik geen onverdeeld fan ben van BDW is hier wel klaar geworden. Ik hou niet van z'n stijl en hoe magerder hij werd, hoe viesgezinder... wat ik spijtig vind.
  Neemt niet weg dat hij een aantal standpunten verdedigt die ik niet alleen begrijp maar ook zou durven onderschrijven.... Ware het niet dat de manier waarop hij dat doet me ervan weerhoudt om volmondig Hip Hip Hoera BDW te roepen.
  En neen, ik vind niet dat hij kan, mag of moet vergeleken worden met Hitler.
  Maar een glimlach van zijnentwege... één keer per week.... moet toch kunnen, niet?

  Vandaag doe ik het alvast in zijn plaats --> :):):):):):):)

  BeantwoordenVerwijderen