zaterdag 27 oktober 2012

CSI Waasland Update

Vanochtend op de radio.

Schutter is niet langer een gevaar voor de maatschappij. Reden: hij is dood.

In de dagen volgend op de "wild om zich heen schietende" man, bleek al gauw dat het individu in kwestie al maandenlang de vrouw, die hij later zou neerschieten, lastig viel. Stalkte, zeg maar.
Het oudst mogelijk scenario: relatie hebben, relatie kapot (zien) gaan.... en niet verder willen op je eentje. En als "jij" niet verder gaat, mag de andere dat ook niet. En dan ga je haar/hem stalken.
Bellen, in de buurt rondhangen, bedreigen, weet ik veel...... Niet gerust laten.

De schutter waarvan hier sprake, was dus zeer vaak opgemerkt op een plaats waar hij strikt genomen al maanden niets meer te zoeken had.
Dinsdag schoot hij overigens - blijkt nu - niet wild om zich heen maar "gewoon" 4 keer in het lijf van z'n ex-vriendin. "Wild" is dat wel. Maar niet "om zich heen".
Omstaanders hadden bijgevolg niets te vrezen ... maar dat konden zij uiteraard niet weten.

Motieven waren dus wel degelijk vrij snel gekend. Wie hij was óók. Waar hij woonde.... exact....dat wist men ook. Of waar hij moest gezocht worden.
Desalniettemin bleef de politie nog enkele dagen in de buurt van  de plaats van de misdaad rondhangen. Wanneer bewoners vroegen of de dader al gepakt/gekend was, mochten de agenten "geen commentaar" geven.
"Zo'n mannen blijven dikwijls nog een paar dagen in de buurt. Hij kan ook in uwen hof zitten".... blijkt een perfect aanvaardbare mededeling te zijn......
.....
Dat begrijp ik dus nauwelijks.... dat bangmakerij OK is, terwijl inmiddels vrij nauwkeurig geweten is waar de dader naar grote waarschijnlijkheid te vinden is....

Maar goed, ik zeur.

Vanochtend hoorde ik dus dat er wat was misgelopen.
Men had de man getraceerd, gevonden en.... nou ja.... tja.... hij schoot, zij schoten.... en nu is hij dood.

In het Waasland kunnen we opnieuw gerust langs donkere achterdeurtjes onze woning betreden. "Oef", denk ik... want vannacht zetten we onze klokken weer op winteruur.... en zal het een paar maanden lang zo goed als altijd donker zijn wanneer we na school/werk/vulzelfin thuiskomen.

Ach ja... het comité P gaat onderzoeken of de politieagenten uit zelfverdediging op de man schoten.
Zal me een worst wezen. Tenzij zou blijken dat hij de dader niet was.
Maar dat kan z'n ex-vriendin niet meer vertellen. Hij ook niet trouwens.5 opmerkingen:

 1. 'Loslaten' is een proces dat tijd en actie vraagt.
  De interpretatie hiervan is individueel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vreemd dat op die manier bij mensen stoppen doorslaan. "Haat" en "wraak" begrijp ik sowieso al heel erg moeilijk. De verklaring van de agenten die je daar neerschrijft is wel héél eigenaardig zeg! Fijn voor buurtbewoners om zo'n dingen te horen.... pffffff. Dikke zoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De passionele misdaad doet me bijna altijd aan "Where The Wild Roses Grow" denken. Het liedje gezongen door Nick Cave en Kylie Minogue. De onmogelijkheid te delen en de tijd te doen stilstaan op zijn mooiste moment.
  Onbegrijpelijk voor rationele mensen. Maar voor wie onvoorwaardelijk 'houdt van' en al zijn of haar gedachten, doen of laten koppelt aan die ene liefde die de tijd doet stilstaan terwijl hij nog te snel voorbij gaat, is sterven soms de enige uitweg om afstand te kunnen nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou pretentieus van me zijn om te beweren het beter te weten.... maar de passionele misdaad bestaat niet. Althans... niet als de "onvoorwaardelijke" liefde voor een ander als excuus wordt gebruikt.

   Ooit wil ik nog wel eens een boompje opzetten over die grote Liefde. En dat daar nix onvoorwaardelijks aan is. Bijzonder weinig liefde voor een ànder zelfs.
   Het hele gedoe draait om ego. Hoe graag/veel/diep wordt ik gezien? Hoeveel aandacht krijg ik en is die hoeveelheid in overeenstemming met wat ik me in m'n hoofd had voorgesteld?...

   enfin, Haveel... ik denk dat ik me echt wel eens aan zo'n postje moet wagen. Of ik gelijk heb, is een ander koppel mouwen.

   Maar wie denkt dat moord en zelfmoord een uiting van liefde is.. die heeft er (nog) niet veel van begrepen.

   Verwijderen
  2. Ik kreeg zéér terecht de opmerking dat er een kanjer van een dt-fout in bovenstaande reactie staat.

   Shame on me :)
   En dank voor de vingerwijzing :)

   'k leg het graag zó uit: m'n passie voor het onderwerp oversteeg m'n nood om correct te schrijven :):):):)

   Verwijderen