zondag 19 december 2010

Wintertype

Zaterdag 18 december

Met een dagje gedwongen thuis vandaag(niet dat ik klaag....) - koning winter heeft me ertoe "aangezet" om na een half uurtje slippen onverrichterzake weer naar huis te keren - heb ik onverwacht tijd om een blogje te plegen.

Het is winter, het heeft van vannacht dikke 10 cm gesneeuwd en de weg naar het werk was té gevaarlijk. In de auto, af en toe slippend aan 20km/uur in flauwe bochtjes (waarbij ik bij mezelf dacht "you woosssss!") besliste ik dat m'n leven me méér waard was dan m'n job. Dit was werkelijk de eerste keer dat ik "zomaar" forfait gaf.
De strooidiensten hadden hun werk wel gedaan vannacht (of dat zegt men toch) maar omdat er op zaterdagochtend sowieso minder auto's op de weg rijden (en met dit weer al helemààl... ze zouden gek wezen om voor de fun even te gaan toeren) bleek het zout geen effect te hebben gehad....
Resultaat: diepe sneeuwvoren her en der, tot en met de hoofdwegen.

Bon....
Olijf keerde terug naar huis.
Na ja, "huis". Olijf reed naar de oudjes.
Twee redenen daarvoor.
Olijf's huis op de "berg" zou onbereikbaar zijn én het gaat niet goed met de oudjes. Meer wil ik even niet kwijt over dit laatste, maar het leek me op z'n minst opportuun om te gaan checken of een ritje voor de boodschappen gewenst was.
Dat was gewenst.
Sneeuw ruimen en zout strooien werd ook in dankbaarheid onthaald.
Net als potje koken voor vanaavond.

Dik na de middag kan Olijf even naar huis.
Ik zou administratief werken maar de zin daarvoor verdween nog sneller dan sneeuw voor de zon.
Dan maar een dagje verlof inschrijven. Geen (of heel weinig) scrupules vandaag. Het leven is méér dan werken alleen. Prioriteiten enzo.

En met dit weer, deze sneeuw en daaruitvolgende immobiliteit, vind ik een blogje over Wintertypes op z'n plaats.

Afgelopen zondag nam ik deel aan een dagseminarie. Dingen over positief in het leven staan enzo.
Het was leerrijk op meer dan één manier.
Zo weet ik dat ik nog een weg te gaan heb (maar dat kon ik u ook vertellen zonder naar het seminarie te gaan), dat de stijl van communiceren me nét iets te Amerikaans was en dat ik een Wintertype ben.

Dat laatste had lekker nix met het seminarie te maken. Gewoon het gevolg van met geheel onbekenden de middagdis te delen. Twee van de gespreksdames hadden ooit ergens een cursus weetikveel gevolgd en wisten één en ander over kleuren en stijlen.
De vraag kon niet uitblijven. Na een driekwartier theoretiseren wilden de andere - minder stijlonderlegde - disgenoten wel es weten welk type ze waren. Olijf - even mens zijnde als de anderen - was net zo nieuwsgierig.

Gezien m'n voorliefde voor warmte, zon en zee was ik vast overtuigd van m'n ZomerZijn.
Edoch...
De dames staarde me in de ogen, examineerden m'n huidskleur en dito haar. Dat laatste, vermoedde één van de dames, zou wel m'n échte kleur niet zijn.
"Ik moet u teleurstellen" zei ik niet zonder fierheid, "met uitzondering van m'n ene grijze (en sinds kort bijgekleurde) pluk is dit haar nog één brok natuur". Big smile in m'n binnenste.
Niet iedereen kan dat zeggen op z'n 44ste. Dank u papa met de nog steeds niet volledig grijze haren... deze genen heb ik van jou :)

Met die wetenschap konden ze verder.
Wintertype!
Ze waren het helemaal eens.
De donkere rand rond m'n irissen had het hem gedaan, blijkbaar.

Ik zat wat ongelovig te kijken, maar wie ben ik om zulks tegen te spreken?

Dus ging ik enkele dagen later toch maar es googlen. Ik wintertypte en verkreeg massa's info. De meeste gekopieerd van één en dezelfde site, te zien aan de merkwaardig gelijkaardige zinnen....

Maar goed.
Dit "is" Olijf.

Wintertype - Kleurtype

Kenmerken
• Huid: roze, porselein, olijfkleurig gebruind (noot van Olijf: rarara, welke kleur zou de mijne zijn?)
• Haar: donkerbruin tot zwart, zilvergrijs
• Ogen: staalblauw, -groen, grijs, donkerbruin, zwartbruin

Kleuren
Voor accessoires neemt u zilver

Voor kledij zijn volgende kleuren geschikt: wit, zwartbruin, licht tot donkergrijs, blauwgrijs, zwart, marine, licht tot medium blauw, helderblauw, ijsblauw, koningsblauw, turkoois, citroengeel, zuiver groen, ijsgroen, blauwgroen, magenta, fuchsia, bordeaux, helder rood, lichtroze, diep roze, blauwrood, paars, pruim

Algemene tips
Een wintertype leeft op in de heldere, primaire en ijzige kleuren van de winter. Scherpe contrasten passen hier goed. Ga voor pit. Een wintertype heeft geen nood aan duidelijke make-up om het uiterlijk sprekend te maken. Kies voor een roze ondertoon en daarbij zuivere, heldere kleuren. Zwarte mascara past uitstekend. Blauwtinten met zwart en helderwit doen een wintertype stralen. Vermijd oranje, gouden tinten en pastelkleuren.

Beroemde wintertypes
Cher, Catherine Zeta-Jones, Demi Moore, Elizabeth Tailor, Joan Collins, Fran Drescher, Elizabeth Taylor, Jacqueline Kennedy, Audrey Hepburn, Grace Jones, Nigella Lawson, Prinses Caroline, Dustin Hoffman, Tom Selleck ©Modewijzer.com


Op een andere site lees ik dat wintertypes "raar maar waar" vroeg grijs worden.
Mis poes! Niet DIT wintertype :)

Wat verderop vind ik nog dit. Sterk staaltje van karaktertypering op basis van uiterlijke kenmerken.....
Ik zeg lekker niet of ik het ermee eens ben :)

Karakter eigenschappen van het wintertype: door zijn krachtige kleuren is het wintertype altijd duidelijk aanwezig. Iedereen zal hem of haar gezien hebben bij het binnenkomen. Ze stralen zekerheid en zelfbewustheid uit.
Hierdoor komt de winterman al gauw als macho over, de wintervrouw wordt snel als femme fatale gezien.
Het wintertype straalt autoriteit uit. Vaak bekleden ze professioneel ook een hoge positie.
Het wintertype is dikwijls zeer berekend en voorzichtig. Ze zijn degelijk en waardig en komen zeer elegant en nobel over. Het wintertype is diplomatisch en gereserveerd. Het heeft zichzelf goed in de hand. Wintertypes gaat vaak met humor door het leven. Toch komen ze vaak streng, strikt en dominant over. De elegantste vrouwen op aarde zijn wintertypes.

Niet iedereen stelt die sterke aanwezigheid van het wintertype op prijs. Wanneer het wintertype binnen zijn palet ingetogenheid en tederheid wenst uit te drukken kan hij of zij opteren voor ijskleuren(ijsblauw, ijsroze, ijslila,…de tinten aan de randen van wit). Combineert het wintertype 2 of 3 van die kleuren dan ontstaat een vrij lichte en correcte indruk. Ook de combinatie van bordeaux en grijs drukt terughoudendheid uit en staat het wintertype toch goed.

Wat "groten der aarde" betreft, stel ik vast dat ik in goed gezelschap vertoef.
Alhoewel.... ook de lijsten van de andere types zullen ongetwijfeld gevuld zijn met schoon en bekend volk.

Maar goed. Olijf is dus het Wintertype.
We aanvaarden dat maar.
Accessoires: zilver. Prima! Ben ik al jaren exclusief aan verslingerd!
Turkoois, citroengeel, fuchsia en magenta zal je me nog niet te snel zien aantrekken, maar gezien het ruime "toegestane" kleurenpalet blijft er keuze genoeg over. Ik maak me geen zorgen.




Sneeuw op zomerattributen... laat dat dan maar een bondige samenvatting zijn van Olijf

3 opmerkingen:

  1. Ik zal ook eens de kleurconsulent spelen zie... jij bent four seasons in one day :-)
    la la la la la la la la la laaaaa laaaaaa!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en donderwolken met stip op één zeker ;)

    Ilske, jij mag alle dagen mijn consulente zijn!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ηеy therе. Sorгy to bother you but I haρpenеԁ to run
    acгosѕ your ѕite and notіcеd you hаppen to be using thе еxact same template as mе.
    The onlу iѕsue іs on my websitе, I'm unable to get the design and style looking like yours. Would you mind emailing me at: andreasmcghee@gmail.com so I can get this figured out. By the way I have bookmarked your web site: http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4181124518500697352&postID=3127848422042116429 and will be visiting often. Thanks!!

    http://www.series7examprep.com/how-to-find-a-series-7-seminar-in-a-city-near-you/
    My page - series 7 license exam

    BeantwoordenVerwijderen