maandag 15 maart 2010

Er zijn kosten aan

yep yep yep... geld gaat MOETEN rollen. Olijf heeft nog weinig keus.

Nu, in een huis als het mijne is dat niet abnormaal. Heb het destijds "betrokken" in onafgewerkte toestand, intussen al een jaar of acht geleden. Dat had zijn redenen. Geldgebrek na niet onaanzienlijke verbouwing was daar één van.

Het ding met het betrekken van een onafgewerkt huis, is dat je het op den duur niet meer ziet (of dat met een misschien psychologisch te verklaren gemak gaat negeren).
Hoe dan ook, er dient nog wat te gebeuren.
Het meeste stel je uit tot de zin terugkeert.
En de zin is teruggekeerd of is daarmee bezig.
Ook de geldkas is intussen weer wat aangezuiverd, dus er moet één en ander kunnen.

Soms helpt het lot een handje.... hoewel "helpen" een eufemisme is in dit geval.
U kent m'n gebrekkige apparaten inmiddels al.

De koelkast blijft schreeuwen om aandacht. Olijf kan er niet meer omheen.
Wanneer je dorstig hunkert naar een glaasje prik en de prik wil niet meer uit de fles komen wegens bevroren... dan weet je dat het tijd is. Tijd voor een nieuw model.
A++ als het effe kan, want we willen ook nog denken aan het milieu.
De portemonnee zal meedenken.

Zo maakte Olijf vorige week bij Vanden Borre de volgende hoofdrekensom.
Als het verschil in jaarlijks verbruik tussen A++ en A+ niet meer dan 12 euro bedraagt maar de aankoopprijs 240 euro scheelt tussen het superzuinige en het medio-zuinige toestel.... dan duurt het 20 jaar vooraleer ik het aankoopverschil heb goedgemaakt.
Knoop ik bijkomend in m'n oren wat de gladde verkoper me zegt "na 10 jaar is het tijd om je koelkast te vervangen want dan beginnen ze energie te verslinden" (niet dat hij me wat in de nek wil draaien hoor, ooooooh neeee :)).... tja, dan kom ik tot de slotsom dat ik 120 euro zou hebben weggesmeten aan dat A++ ding. ... Juist toch?

De eventuele aankoop zal dus een gulden middenweg worden tussen milieu en money.
Zoveel weet ik al.
Nu nog gaan shoppen naar een frigidaire...

Wat staat er verder nog op de lijst?

  • Nieuwe ramen in de voorgevel: conditio sine qua non om een nieuwe keuken te kunnen plaatsen (een praktisch probleem waarmee ik u verder niet ga vervelen)
  • Nieuwe keuken dus, inclusief toestellen. Knap gasfornuis al in het vizier. Tijd om eens een droompje te realiseren. Ook dampkap mag niet ontbreken, een goeie, eentje die zuigt :)
  • Nieuwe trap. Ideeën te over. Beslissingen daarentegen.....
  • Enkele definitieve deuren op strategische plaatsen (zoals daar zijn: toilet en badkamer... toch fijn als de privacy daar gegarandeerd is, vind ik)
  • Schuur- en verfwerken doorheen het hele huis, uit te voeren door ondergetekende, waardoor alvast de werkuren worden uitgespaard
  • Nieuw woonkamer-meubilair. De zetels, dat weet u wellicht, zijn al meer dan een jaar een feit. Nu de rest nog, om mooi in het gareel te lopen met de rest van de Belgische bevolking. Olijf's eclectische stijl wordt niet door iedereen gesmaakt en kan dat tot op zeker hoogte begrijpen
  • Tuin aanleggen. Indien mogelijk ook weer door Yours Truly. Een tuinarchitect met bijhorend werkvolk staat niet echt op m'n budgettering, tenzij ik er eentje zou winnen in één of ander obscuur loterij-ding... wie weet....
    (gedachtenflash: voor "Help, mijn man is een klusser" komt Olijf niet in aanmerking wegens gebrek aan.... juist ja :))
  • Als ik zonder schroom even ongebreideld doordroom, komt er ook een warm bubbelding in m'n tuin te staan. Héérlijk in de winter als het vriest of regent... echt :)
  • Nieuwe slaapkamer, met breder bed? Eén meter veertig is tegenwoordig klein, heb ik in het verleden ondervonden. Hoe ik dat ondervond, laat ik in het midden... letterlijk :)
Waarom verveel ik U hiermee?
Niet mijn bedoeling eigenlijk.
Het werd eens tijd voor een lijstje, vond ik zo.
En vermits m'n wens tot een goedgevulde Maartmaand hier verscheen en miraculeus bewaarheid werd, leek het me bijna logisch om verder te gaan op dat élan en nog maar eens wat wensen concreet te formuleren. Je weet maar nooit.... :)

Kwaad kan het zéker niet.... lijkt me.... toch?
Stel dat een aantrekkelijke single heer met ongelimiteerd budget op deze blog terechtkomt.... graptje hoor! Olijf dopt haar financiële boontjes wel alleen ;)

Vandaag beginnen we met de koelkast! Vooruit met de geit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten