donderdag 25 maart 2010

Effe spurten

Olijf zit met een blogachterstand.
Te druk de laatste tijd. Geen erg, alles pakken zoals het komt en tussendoor doen wat je kan.

Zo is m'n fornuis maandag gearriveerd.
Vier volle dagen heeft het werkloos staan blinken.
Tot ik vandaag in een aanval van mateloze honger een paar pannen op het vuur zwierde om wat diepgevroren groentjes op te warmen. Het had perfect in de microgolf gekund, maar dat vuur RIEP "Gebruik mij, gebruik miiijjjjjjjjjj!!!"
Dus Olijf gebruikte.
En zit nu met af te wassen pannen :)

Een nieuwsitem op de tv had m'n aandacht moeten trekken, maar een beetje gechat leidde me af (en ik ben daar niet rouwig om).
Door gemist nieuws, ging ik snuisteren op de website van Eén.
Wat ik zocht, vond ik niet meteen, maar Canvas zal dat zo meteen wel oplossen.
Intussen stootte ik op ander nieuws.
Een greep. (bron: Eén.be)

Een Antwerpse advocaat heeft in beroep een veel zwaardere straf gekregen voor mensenhandel en verkrachting van een 13-jarig meisje. De man kreeg in eerste aanleg 5 jaar cel, waarvan 2 jaar effectief. Dat is nu 8 jaar effectief geworden.

"Serves him right" denk ik. Eerst wat onwettelijk zitten doen en dan maar gokken op ons rechtssysteem? Mis poes :)

Zet vuilniszak Vrijdagochtend pas buiten
De politie van Gent organiseert prikacties om de bewoners in de studentenbuurt bewust te maken om hun vuilniszak pas vrijdagochtend buiten te zetten. Veel buurtbewoners zetten hun vuilniszak al donderdagavond buiten omdat Ivago ze op vrijdag al heel vroeg komt ophalen.
Als de zakken al op donderdag buitenstaan, worden die vaak gebruikt als voetbal voor de studenten. Want donderdagavond is dé uitgaansavond van de studenten.

....
Eeuuuh ... klopt hier iets niet of is Olijf te onnozel? PAK DIE STUDENTEN AAN, lijkt me redelijker dan te vragen aan alle (tussen haakskes VASTE) bewoners om voor dag en dauw op te staan om die vuilniszak naar buiten te zeulen.
Jaaaa ja. Er wordt ons óók gevraagd om geen waardevolle spullen in een geparkeerde wagen achter te laten om de dieven niet "uit te dagen"... ik weet het. De wereld staat wat op z'n kop.
Zo is het dragen van korte rokjes op een uitgangsavond in een donkere steeg hetzelfde als luidkeels roepen "verkracht me!!!".
Nu is het dus de beurt aan de vuilniszakken die voetbal worden door het simpele feit dat hardwerkende mensen hun rommel liever 's voor het slapengaan buiten zetten in plaats van 's morgens vroeg om één of ander ontieglijk uur.... De sportieve studenten hebben daar hoegenaaaaaaaaaamd nix mee te maken, net zo min als de werkschuwe gps-dieven en vettige vunzigaards in duistere steegjes...

Geen glas meer in de container na 22 uur
Het gemeentebestuur van Merchtem vraagt zijn inwoners om geen glas in de glascontainers te gooien tussen 22 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends. Hiermee wil ze het lawaai voor de buurtbewoners beperken
"Wij doen beroep op de goodwill van degene die zijn glas komt deponeren", zegt burgemeester Eddie De Block (Open VLD). "Het enige wat we vragen is om respect te hebben voor de mensen die rond de containers wonen. Daar wordt geen speciaal reglement met boetes voor opgesteld. We laten het gezond verstand zegevieren."

Afgelopen maandag was ik zo goed als de hele dag thuis. Wachten op het nieuw fornuis en nadien poetsen aan het oude. Om het half uur zo ongeveer reed een wagen voorbij met klinkende claxon.
Ik kende dat geluid. Dat weerklinkt sinds een week of twee ook iedere nacht, ergens tussen één en twee uur... Een wraakzuchtig ex, denk ik... maar zéker ben ik niet.
Na de tiende keer begon het me wat te ergeren vorige maandag. Had zin om buiten post- en de muzikale chauffeur te vatten... en hem - nummerplaat in de hand - mooi aan te geven bij de politie.
"En wat wil je daarmee bereiken?" werd me gevraagd. "'t Is nog geen 22uur. Hij MAG dat doen...."
Gezond verstand, denk ik... gewóón gezond verstand.
Maar gezond verstand slingert niemand op de bon.
En dus bleef ik binnen zitten en onderging het lawaai. Met gesakker :)

Man wil dat ex borstvergroting terugbetaalt.
In Parma in Noord-Italië heeft een man geëist dat zijn ex-vrouw hem de kosten terugbetaalt van een borstvergrotingsoperatie die hij haar enkele jaren eerder cadeau had gedaan. Het gaat om 3.500 euro.
De 37-jarige man was vijf jaar geleden getrouwd met de 36-jarige vrouw. Een jaar na hun huwelijk had hij zijn vrouw een borstvergroting cadeau gedaan. De operatie, die 3.500 euro kostte, was een succes maar de grotere boezem van de vrouw kon toch niet verhinderen dat het paar vier jaar later uit elkaar ging. Bij het verdelen van de gemeenschappelijke goederen van het paar bleek dan dat de man de kosten voor de operatie terugeiste.

"Gegeven is gegeven" zeiden we vroeger op school. De man uit Parma denkt daar blijkbaar anders over :)
Sus tettas son mi tettas.... dat zal er eerder op lijken :)
Ach ja....

De 11-jarige Trinette Robinson uit Connecticut heeft de twijfelachtige eer om de meest stinkende sportschoenen van de Verenigde Staten te hebben
Voor de 35e keer vond in het Amerikaanse Montpelier de jaarlijkse National Odor-Eaters Rotten Sneaker-wedstrijd plaats. Tijdens de wedstrijd voor kinderen ging een panel van “geurspecialisten” op zoek naar de meest stinkende sportschoenen.
Uit de verschillende regionale voorrondes werden uiteindelijk 9 kandidaten geselecteerd voor de grote finale. De jongste deelnemer was 6 jaar oud, de oudste 16. Uiteindelijk bleek de 11-jarige Trinette Robinson uit Connecticut de meest onfrisse schoenen te hebben. De jury kreeg het naar verluidt zelfs even moeilijk toen ze aan haar schoenen moesten ruiken.
Volgens de stankkampioene werden haar sportschoenen zo smerig door deel te nemen aan wandelingen voor het goede doel en door te ravotten op scoutskamp.
Trinette ontvangt dankzij haar overwinning heel wat prijzen. Behalve een speciale trofee krijgt het meisje een geldprijs van 2.500 dollar, een all-in verblijf in New York, tickets voor de musical “De Leeuwenkoning” en een assortiment geurvreters van de wedstrijdsponsor. Haar schoenen worden ook opgenomen in de “Hall of Fumes”, de geurengalerij.

En WAT is hier precies de moraal van het verhaal????
Een koppel stinkpaté's zijn vandaag de dag goed genoeg voor een geldprijs van om en bij de 2000 euro en nog een paar snoepreisjes?
Ik ken een paar zéér onfrisse mensen die met hun lijfgeur ongetwijfeld een reis om de wereld EN terug winnen... Wie schrijft de wedstrijd uit aub?

We kunnen er eens goed mee lachen, ongetwijfeld.
Ik hou het hierbij voor nu. Durf niet meer verder te lezen... het zou enkel maar gekker en gekker worden.
Het nieuws dat ik zocht, tussen haakjes, stond er NIET bij.

En nu?
Nu weekendzakje bij elkaar rapen.
Olijf vertrekt morgen recht na het werk naar de zee om non-stop te dansen.
Bij wijze van spreken :)

2 opmerkingen:

  1. Ik kom je al een heel fijn weekend wensen. Geniet van het dansen en het gezelschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank je wel, schaaptje, het zal zeker nie mankeren :)

    BeantwoordenVerwijderen