zaterdag 23 februari 2013

weinig slims

Ik heb niet veel te melden.
Het persoonlijk leven staat zo goed als stil.
Het professionele is bere-druk en dat blijft het nog minstens voor 1 week.
In Italië moeten ze morgen gaan kiezen. Tussen waarschijnlijk het minste van alle kwaden.

Keuze in grote lijnen: Berlusconi, Bersani en Grillo.
Van politiek weet ik niets. Absoluut niets.
Dat het Berlusconi NIET moet worden, wat er ook gebeurt, al stortte de wereld in elkaar.... zoveel is duidelijk.
Bersani zag ik enkele keren op TV de afgelopen week en hij kwam "redelijk" over... maar tja... die mannen komen nogal gemakkelijk als "redelijk" over. En zowat iederéén is "redelijk" vergeleken met SB....
En dan Grillo. Beppe Grillo. Die zich vanuit, ondanks of dankzij z'n status als comico in de politiek is gaan engageren. Niet sinds vandaag of gisteren... hij beweegt zich - zo lees ik - al sinds 2005 in politieke kringen. Een echte ééndagsvlieg kan je hem dus niet noemen. En hij staat wat àf te roepen, het laatste jaar. Althans... voor zover ik dat kon zien, die 4-5 keren dat hij op een scherm verscheen op het moment dat Olijf ernaar keek....

Ik heb geen mening over Bersani of Grillo, tenzij eentje dat vertrekt uit een intuïtief aanvoelen en in een land dat aan de rand van de afgrond staat, vraag ik me af of een buikgevoel méé mag tellen...
Dus ik hou m'n mond.
En m'n adem in voor morgen. En overmorgen.
Hoewel ze misschien niet weten wie de beste of minst slechte is.... ik hoop dat ze gaan stemmen, die Italiaantjes.
Want ze mogen kièzen of ze gaan kiezen. En velen blijven dan net zo graag thuis. Om maar niet te moeten kiezen tussen al dat onduidelijk gedoe.
... waardoor een land tot een bestuur komt dat werd gekozen door een fractie van z'n bewoners... waarom niet door diè fractie die "vergoed" werd om z'n stem uit te brengen, denk ik dan.... weet-u-wel?

Het gebeurt niet gauw... maar ik hou m'n hart vast. Deze keer wèl, ja....

Ik ga eens kijken of er nog wat te volgen valt op TV. Het interesseert me meer dan normaal (.... zei ze, niet zeker of dit een goede of een slechte zaak is....)


3 opmerkingen:

 1. Via een reactie op mijn blog, al waar het ook vooral Italiaanse verkiezingen is, belandde ik bij bastamater: http://bastabimbi.blogspot.nl/2013/02/rij.html Zij zit er middenin.

  Lieve Olijf, geniet van afstand van die corrupte heksenketel daar. Ik mag het als Hollandse vast niet zeggen, maar toch: ognuno ha il governo che si merita. Dus beloof me één ding: prijs je af en toe gelukkig dat je in Vlaanderen woont. Daar voelen politici zich tenminste geschokt als er een gek in de cel wordt doodgetrapt. Daar zou ik laggiù alles behalve zeker van zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is hier heel leerrijk. Maar ik ben er van overtuigd dat er een reden is waarom landen als Griekenland, Spanje, Italië het ondanks hun (vroeger, toen ze meer "eilanden" waren) redelijk sterke economie toch zo moeilijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. begint die reden misschien met Corr... en eindigt die op ... uptie, Bentenge?
   Ben mee hoor. Helemaal mee...

   Verwijderen