dinsdag 5 februari 2013

Arrez Mot ende vooruit, we kunnen er weeral tegen...

nu al een uur of 2 wakker
en me afvragende of het nog de moeite is om de laatste 2 uren van de nacht terug onder de dekens te kruipen...

Intussen een nieuw blog ontdekkend - leugen: het/de blog is ouder dan deze maar Olijf, navelstaarder bij uitstek, heeft slapeloze nachten nodig om interesse te gaan tonen in andere mensen (en deze keer is het nog es leuk ook) - en daardoor, ik weet begot niet hoe, word ik omgeleid naar hotmail, mijn vrijetijdsadres, om te ontdekken dat m'n leven weer veranderd is. Zonder dat ik daarom vroeg. Maar is dat niet wat het leven doet? Veranderen zonder toestemming te vragen? Ja. Dus Olijf probeert kalm te blijven. Bij DIT.


onder de categorie If it's not broken, don't fix it, maak ik me heel even "druk" om dit nieuwe gadget. Of interface. Hoe je 't ook noemen wil.
Het ziet er anders uit. En ik nader - tot nader order nog steeds niet bevestigd omdat ik te lui ben om een bloedtest te ondergaan ... dat veronderstelt afspraken en dokters en wachtzalen en ik verdoe nu eenmaal liever m'n tijd achter een scherm terwijl er duizend andere zaken zouden moeten gedaan worden maar daar maal ik vaak niet om....oooooeeeeeeeee, kan u nog lezen want ik ben de draad kwijt maar wat wil je op een onmenselijk uur als dit dat heel erg pfffffff is tenzij je met de vroege op moet en dat is in mijn geval niet zo dus ik draai lichtjes door - ........ de menodinges dus ik hou niet van verandering of althans heel even niet want doorgaans vind ik verandering en dingen die niet doordeweeks zijn best wel leuk tot heel erg leuk of zelfs te verkiezen boven dertienineendozijn..... hetgeen Freudiaans gesproken waarschijnlijk biezónder veel verklaart over Olijf en haar leven of het gebrek daaraan maar nu geloof ik dat we te ver zijn doorgedraaid en het stilaan tijd is om deze zin - laat me gewoon zeggen monddiarrhee, ware het niet dat ik typ en niet spreek op deze blog, heel technisch gesproken dus - te beëindigen.....
(ik kon deze zin zèlf niet meer lezen waardoor ik in een vlaag van geveinsd altruïsme de tussengedachten even in italic zette, een term die mij, gezien alle letters behalve de laatste, sowieso nauw aan het hart ligt)

Hotmail wordt dus Outlook. Online ofzo. Met het oog op veranderende tijden. En Smartphones. Die ik nog niet heb maar "volgende keer" wel. Wanneer ik nog eens naar ginds ga, deze keer naar alle waarschijnlijkheid zonder een Skipper te zien maar hopelijk nog steeds met dezelfde wens/vastberadenheid om m'n pied-à-terre, mijn vader's nooit afgewerkte home away from home, verder uit te bouwen en, zoals ik probeerde te schrijven.... aldaar voor een fractie van de prijs van hier, een Dual Sim Smartphone aan te schaffen van een merk dat je hier niet kopen kan, godzijdank tenminste niet Chinees (dat avontuur herhaal ik liever niet) maar wel - laat me zeggen - mediterraans is en naar wat de verkopers me onlangs zeiden molto buono e affidabile.... nu ja... voor een fractie van de prijs van wat een ....goh... I-Phone of Nokia of Samsung kost....

Olijf wil dus een Smartphone. Dual Sim. Omdat dat nu eenmaal "nodig" is.
Neen, dat is strikt genomen niet "nodig". Net zo min als ik nieuwe schoenen "nodig" heb maar die bij gelegenheid of soms in de Solden wèl koop.
Dual Sim is in mijn geval in het bèste geval "handig". Voor als iemand van ginds me wil bereiken en me belt. En ik - in het bèste geval - onmiddellijk antwoord.
Smartphone is nog minder nodig. Maar iedereen heeft het, het opent deuren (niet letterlijk maar goh... misschien zou dat zelfs kùnnen...) en een mens moet mee met zijn/haar tijd. Zelfs als de menodinges nadert. Al dan niet ingebeeld. Een bloedtest zal meer zeggen. Nadat ik daarvoor een afspraak zal hebben gemaakt.

Intussen, lieve lezer, maakt u zich - alnaargelang uw verbondenheid met Olijf - al dan niet ongerust over dit blog, het uur en de onleesbaarheid van bovenstaand geschrevene.
U bent er inmiddels van overtuigd dat OF geestesverruimende substanties, OF andere, niet nader gedefineerde maar ongetwijfeld ongezonde middelen/entiteiten/multipele persoonlijkheden zich hebben meester gemaakt van yours truly....

Ik wou dat ik u kon gerust stellen. Er zijn geen substanties in het werk. Noch UFO-achtige aanwezigheden. Ik kan zelfs geen beroep doen op depressie want ik weiger daarin te geloven (hoe dichtbij ik het ding ook gekend heb maar het bestaat wat mij betreft niet dus ik kan er strikt genomen geen last van hebben).
Niet kunnen (door)slapen is vandaag het probleem.
En binnen 1u en 28minuten moet ik er weer uit. Want de werkweek begint opnieuw.
Al een geluk want dat veronderstelt een vorm van geestelijk en fysieke activiteit die dit weekend zoek was.

Goed.
Nog een uur en een half proberen slapen is wellicht niet eens een slecht idee.
Hopelijk
gaat m'n geest nu niet malen
over de nieuwe Outlook.

Ik hou niet zo van Microsoft en zijn gevolgen. Met Live dinges verloor ik onlangs nog een communicatiekanaal. Al dan niet versnellend wat zich vandaag aandient. Aan NON-communicatie.

Maar STOP. Ik ging slapen. Nog eens. 1 u en 24 minuten resterend.

Ik wens u een fijne dag/ochtend/verderzetting van 5 februari.

6 opmerkingen:

 1. verdemme zeg, ik moet de voorbije dagen niet goed wakker geweest zijn want ik heb duidelijk een paar schrijfseltjes gemist @olijf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en wat denk je nu?...
   ik wil er graag even existentieel over doen...
   is het echt iets gemist?
   Is het echt?
   Is het gemist?

   of zelfs....
   Is het?

   Voorwaar iets om over na te denken :)

   tijd om dit moede brein na een korte nacht en een lange werkdag te rusten te leggen

   Verwijderen
 2. Ik ben eigenlijk wel redelijk content van Gmail... (als ik je een alternatief kan aanbevelen). En ik moet zeggen dat je nog redelijk nuchter schrijft zo midden in de nacht :-) Toch ook een beetje een nachtbraker hé? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahahaha! Of ik een nachtbraker ben, laat ik in het midden. Ooit, heel lang geleden misschien.
   Ben wèl een ochtendmens. 't is te zeggen: hoef geen driekwartier absolute stilte om wakker te worden (hersenen het laatst). Als de ogen open zijn, is de geest wakker. En dan kan ik nog "redelijk" nuchter schrijven, indeed I can :)

   Verwijderen
 3. Bedankt voor je nachtelijk bezoek :-) En twijfel niet over de smartphone; ik ben onlangs ook smart geworden en het is een ontdekking :-) Toch wens ik je ook een goede nachtrust toe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The day after was toch aan de lome kant. Te weinig slaap en een volle agenda zijn eerder moeilijke combinaties.
   Maar we zijn alweer een endje verder en we leven nog.
   Dat maakt me blij :)

   Ik volg je Smarte raad. Binnen dit en enkele maanden :)

   Verwijderen