woensdag 13 februari 2013

Highlight

Olijf praat steeds meer in FB-termen.
Geen positieve evolutie.
Anderzijds prijs ik me gelukkig dat hashtag nog niet helemaal in m'n woordenschat is binnengeslopen... hoewel ook dàt wellicht maar een kwestie van tijd is. Voorlopig laat ik Twitter nog steeds links liggen. Mocht ook dat medium deel gaan uitmaken van m'n leven... ik zou er de nachtrust voor moeten laten.

Maar goed.
Highlight dus.
Een hoogtepunt......

dat er geen is. Maar er moet wat gehighlight....ed...(?) worden.
Dat het morgen weer den tijd van de verliefde/geliefde zieltjes is. We moeten dat vieren.
Voilà. Olijf feest mee.
In de vorm van een liedje dat me ter herinnering werd geroepen op m'n allereerste RAI-dag deze week. In aanloop naar het jaarlijks Festival di San Remo. Eurosong voor Italianen zeg maar.
In 1988 werd Olijf deelgenoot van dit liedje op San Remo. Francesco Nuti - géén zanger, zo bleek later (maar dat had ik ook zó kunnen vermoeden gezien de toonvastheid) - maakte toen een diepe indruk op Olijf. Met z'n eenvoudige eerlijkheid (cfr voorliefde voor T. Hermans) en z'n hondenoogjes.
Hondenoogjes - u weet wel... dat soort afhangende oogjes die een hint geven van tristesse of weemoed of (godbetert) eindeloze trouw... zoals je die van je hond mag verwachten - hebben Olijf altijd de das omgedaan.

Vijfentwintig jaar later op Youtube is het nog steeds van 't zelfde laken een broek. Olijf smelt even weg. Godzijdank dat het maar voor een scherm is of ik stortte mezelf in de verdoemenis voor een koppel ogen.... :) :) :)

Hoe dan ook. Meneer Nuti, acteur en regisseur (géén zanger), is ten onder gegaan aan depressie, alcohol en een zware val waardoor hij (dixit Wiki) sinds 2008 in revalidatie is om opnieuw te leren lopen....
Het kan verkeren.....

Triest allemaal.

Maar dat wou ik u niet meegeven.
Wel de mijlpaal, de highlight van morgen. Dat u het allemaal in het rood en het best tussen de lakens na een romantisch diner moge vieren. Met veel liefde en chocolade en gevoel en hartjes en overgave. Met gepaste muziek op de achtergrond.

Nuti is geen gepaste muziek. Niet voor aan tafel en niet voor tussen de lakens.
Voor wie met enige nostalgie terugdenkt aan een moment of twee in zijn/haar leven is het wèl gepast. En daar ga ik voor.

'k wil er zelfs wat handwerk aan wijden.

géén focus. Olijf heeft géén focus. En dan heb ik het NIET over de foto.
diè focus ligt precies waar ik hem hebben wil


Mucho pleziero los amigos mañana etcetera etcetera :)

OEPS!!!!
ik zou het bijna vergeten.
Gestes als dèze warmen Olijf's hartje (en ... meer dan een kaartje behoeft dat niet, dus ik wéét wat me te doen staat, wil ik iemands dag goedmaken....)


Ze doen dat wel vaker, dit tweetal. Ik hou van hen. En zie hen gemiddeld eens in de twee jaar...4 opmerkingen:

 1. Leuk begin van de dag dit. Helaas geen tijd meer om Nuti geheel te luisteren (breekt ook af als ik reactielink aanklik). Misschien moet ik dat eens doen tijdens mijn revalidatie...(ai, kon die?)
  Maar wat ik zeg dus, goed begin van de dag. Vooral die haaknaald. Prachtig. Happy hunting...eh, happy Valentine. Ciao bella!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heb een vrijdagavond achter de rug met extra 15 gehaakte hartjes :)
   rode, roze en witte.
   En dat ruim na Valentijd .....

   Verwijderen
 2. Digitale tv, smartphone en twitter zijn de nieuwe sociale media, maar aan zo'n ouderwets kaartje kan geen digit tippen hé #vindikleuk

  BeantwoordenVerwijderen