zaterdag 3 september 2011

Vredefeesten Rivierenhof: II

Voorlopig (?) ontbreken de foto's nog. De foto's die moeten illustreren waarom Olijf gisteren weer even kind werd gedurende zo'n minuut of 20-30.

Vuurwerk, u raadde het :)

Vrijdag 2 september lag al maanden vast. Gabriel Rios op de laatste avond van de zomerse OLT's (openluchttheater) van het Rivierenhof in Deurne.
Een hele zomer lang kwakkelde het weer dat het een lieve lust was.
Net wanneer het schooljaar weer begon, lanceerden de weergoden een offensief. Schitterende zon, zomerse temperaturen. Waar hàlen ze't vandaan om de jeugd zó te teisteren?

Olijf treurde niet om het warme weer. Dit kon enkel een gezellig warm concert + vuurwerk betekenen.
En dat werd het ook.
Ils - onverwachte laatste toevoeging aan het groepje OLT-gangers wegens overgebleven concertticket - kwam - zoals altijd (:)) - als eerste aan. Ze bezette meteen een tafeltje aan het water. Zo goed als op de eerste rij voor het vuurwerk.

Gabriel Rios zou pas nà het vuurwerk optreden. Voor de lichtshow zouden twee acts het voorprogramma verzorgen.
Olijf is geen voorprogramma-mens. Een concert voor mij moet bij voorkeur van/door mij bekende muzikanten zijn. Verder reikt m'n muzikale kunde niet. 'k Vind het doorgaans moeilijk om te genieten van muziek die ik voor het eerst hoor. Er zijn enkele uitzonderingen, toegegeven.
Macaco is zo'n groep die ik jaren geleden voor het eerst zag en die sindsdien tot m'n absolute favorieten horen. Open staan voor nieuwigheden, ook muzikale, is dus de boodschap.

Maar gisteren had ik geen zin in Nieuw. Wél in Vuurwerk.
Dat bleek voor Ils niet anders. Waardoor we bleven zitten aan onze tafeltjes aan't water.
En waardoor we, gemakkelijk gezeten, een eersteklas zicht hadden op het pràchtige vuurwerk. Het was schitterend, het was mooi.
En dat kan ik u niet tonen... omdat het apparasie thuis lag.

Gabriel Rios was ook schitterend, al was Olijf naar het einde toe moe genoeg om te beginnen knikkebollen. Niet Rios' schuld, Olijf was gewoon aan het eind van haar dagelijks Latijn. De pijp was uit.
Later vernamen we dat de voorprogramma's ronduit slecht waren geweest.
Hup, nog maar eens een reden om zeer blij te zijn dat we waren blijven zitten aan het water (alsof we nog een reden nodig hadden).

Dank u Ils, voor de gereserveerde tafel.
Dank u weergoden voor de warme windstille avond.
Twee jaar geleden was dat lichtjes anders. Regen Regen en nog eens Regen. Evengoed mooi vuurwerk (de mensen van het Rivierenhof weten waarmee ze bezig zijn), maar trillend van de doorweekte kou is het tóch even anders beleven.

Ils maakte ook een filmpje van de apotheose van het vuurwerk. Op het scherm van haar apparasie zag het er bijzonder mooi uit. Later hoop ik het u te mogen tonen. Hier of linksgewijs.

hoe dan ook: als u volgend jaar niet weet wat doen op het eind van de zomer, dan raad ik u de Vredesfeesten in het Rivierenhof in Deurne van harte aan. Vuurwerk om niet te missen!

2 opmerkingen:

 1. @ Olive

  foto's opgeladen in Hasselt... niet geheel tevreden over het resultaat. Derde filmpje daarentegen wel mooi, maar dat wil Blogger niet opladen :-( Dus nog even geduld... waaaaaaaant, ik vergat mijn camera in Hasselt ( ik deed even een Olijfje zeg maar :-) )
  Dag hoor lieve schat,

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. U deed een Olijfje, Miss? Proficiat :)

  op pc ken ik programmaatjes die een filmpje kunnen verkleinen (anders is Blogger niet akkoord, zoals je merkte).
  op een Mac zal dat wel een ander koppel mouwen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen