maandag 19 september 2011

nieuw "familie"lid

Het was eerder al aangekondigd. Olijf zou zich voorzien van een nieuw "familie"lid. U zal zodra merken waarom deze term in bepaald opzicht een trieste bijklank heeft. Hoewel ook dàt een kwestie van interpretatie is :)

In de optiek van Ken Uzelf besliste Olijf eerder deze zomer (en vandaag is het nog steeds zomer!) tot de aankoop van een nieuw hebbedingetje.
Het duurde even (draagtijd: bijna 2 maanden) maar hij is er. Het kleine broertje. De Eee PC.
Waarom, O waarom moest Olijf een Eee PC-tje hebben? Met een werklaptop en een multifunctionele thuisPC was de nood toch miniem?

Inderdaad, in het groter geheel der dingen is de nieuwe toevoeging een absolute overbodigheid.
In Olijf's chaotische leven kan hij echter verandering brengen.

Het frustreert me al een hele poos dat (vooral vakantie-)posts de blog nooit halen. Of indien wèl, zelden afgewerkt worden.
Dat heeft alles te maken met overtypen maar nog veel meer met het kiezen van foto's.
De tomaatblog was gemakkelijk. Je neemt een aantal nietszeggende kiekjes van diverse stadia, elimineert de mislukte foto's et voilà: blog klaar.
Op vakantie laat ik me helemaal gaan. Kiek vaak met een gedachte of post in het achterhoofd, constateer bijna even vaak dat fysiek schrijven (met pen en papier) me niet (meer) aantrekt maar doe het (soms) tòch... waarna de post bij thuiskomst helemaal gedigitaliseerd moet worden.
Met het overdadige fotomateriaal na weken vakantie heeft Olijf het moeilijk. Beslissen is niet m'n sterkste punt.
En hoewel ik veel (nutteloze) info het wereldwijdeweb instuur, hou ik er niet van om een eindeloze ongefilterde fotoblog uw richting uit te sturen.
Om te beginnen moet het voor mezelf iets betekenen en (o jee) tegelijk probeer ik mezelf enigszins in de plaats te zetten van de (toevallige) lezer die in sommige gevallen begot niet weet wie of wat Olijf is. Zou hij/zij al dan niet verveeld geraken door die Tinternetontboezemingen slash aanschouwelijke voorstelling?

En zodoende... vallen veel posts in het water. Door onbeslistheid enzo :)

Een mens zoekt altijd naar oplossingen... en het netboekje lijkt een Olijfoplossing. Hoop ik.

Vanochtend, iets vòòr tienen, belde de postbode aan met het pakket. De PC-ooievaar zeg maar :)

Waarna Olijf als een klein kind aan het uitpakken ging. Peeceetje aangezet en kijken wat er gebeurde.
Dat Windows7 Starter een doorn in het oog is van menig netbookgebruiker wist ik intussen al. Of ik het ding nog geüpgrade krijg vòòr m'n vertrek (en indien niet, of ik zal vloeken eens op vakantie), weet ik nog niet. We zullen zien, zei de blinde :)

Dèze blinde zag alvast dat de keuze de goeie is geweest.
OK, Qwerty-toetsenbord omdat - geloof het of niet - het prijsverschil met exàct hetzelfde netboekje in Azerty-versie een kleine 90€ bedroeg.... voor dat bedrag wil Olijf zich laten assimileren in de Qwertygemeenschap. Een kwestie van buigen of breken.

Met een simpele zoektocht had ik al ontdekt hoe je het toetsenbord netjes omvormt tot Azerty (al blijven de toetsen fysiek waar ze zich bevinden): met ALT + SHIFT is dat meteen opgelost. De verzenders waren me echter vòòr. Zodra ik begon te typen op m'n nieuw opgestarte Eee PC-tje, zaten alle letters mooi op hun plaats.
Dank u Asus, of Coolblue... mooie service!

Maar HOE kan ik nu weten of ik goed zit met het netboekje?
(Bereid u voor op een sterk staaltje van emo-vrouwdom...en interpreteert u dat "dom" in de ruimst mogelijke zin als u dat zo uitkomt)
Eee PC vond ik twee maanden geleden al zó sympathiek dat ik meteen gewonnen was. Deed me wat denken aan Wall-e, het ietwat trieste maar hoopvolle robotje uit de gelijknamige animatiefilm. Of hoe een naam je al half over de streep trekt. Slim!
Toen ik vandaag m'n nieuwe kleintje nader bekeek, viel m'n oog op Seashell series... nou nou... dat behoeft wat mij betreft al geen uitleg meer!
Het startscherm gaf me bovendien een mooi beeld van een niet nader gedefinieerd zeetje... voelt u me komen?

Het start-ikoontje (eerlijk is eerlijk) heb ik nadien zelf gekozen. Dat zeilbootje mocht erbij vond ik.

Nog maar wat wishful thinking :)

Maar de Eee PC  stond al langer vast. Het is een Asus... en van m'n werklaptop, ook een Asus, was ik tot hiertoe zeer tevreden. Never change a winning horse dacht ik... hopelijk terecht :)

Ik laat u weten hoe het me vergaat met het nieuwe kleintje.
Misschien merkt u het zelf weldra... mocht de september-break snel op de blog verschijnen. Wie weet....

Een kinderhand is gauw gevuld, zeggen ze wel eens. Die van Olijf ook ;)

5 opmerkingen:

 1. Mooi zo, proficiat met je aankoop! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankudanku.... stom dat een mens over zo'n trivialiteiten blogt eh ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziedaar. Met deze post heeft Olijf haar maximale p.p.m. (post per maand) van 2011 overtroffen! Proficiat. Ook met je nieuwe peeceetje voor op je zeilbootje (en met je bootje op je peeceetje natuurlijk).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. is dat zo Lehti? Nog nooit op gelet... maar nu je't zegt, ging ik kijken (aaaah jaaaaa, meten is weten!)

  EeePC was nummer 23 voor september.
  in maart en juni haalde ik 25. In april 24.
  Niet belangrijk maar wel een leuke opmerking.
  Heb mezelf nooit geteld. Vandaag dus wèl :)

  BeantwoordenVerwijderen