zaterdag 28 januari 2012

Foto ware onfatsoenlijk geweest :)

Tussen de middag (of is het "over" de middag... of "op"...?... Afijn, ergens ter hoogte van de middag) glip ik even weg naar de dichtstgelegen winkel om wat te eten te halen.
"Hoe interessant", hoor ik u denken...
Inderdaad, hoogst interessant. Bij deze kent u de graad van opwindendheid van m'n dagdagelijks leven :)

Het opmerkelijke aan deze winkelbeurt waren twee meisjes die vóór me in de rij stonden.
Beide identiek gekleed. IIIIEEEE-DEN-TIEK.
Beige gewatteerde lange winterjas. Roodbruine laarzen. Beige elastiekje in het licht krullend haar. Identieke bril. Niet zomaar een beetje gelijkend, neen - ik wil dat dit duidelijk overkomt - identiek!
Het haar - dit mag u intussen niet eens verbazen - was ook identiek. Zelfde kleur, zelfde lengte, zelfde lichte krullen.

Het waren tweelingzusjes....

DUS, denkt u, Olijf is "eindelijk" de trappers kwijt. Wat is er nu speciààl aan tweelingzusjes die dezelfde kleren dragen?

.....

Als die zusters ergens tussen de 45 en de 55 jaren oud zijn....... dan ben ik op z'n minst licht verbaasd... ja.

Men hoort in deze vereenzamende maatschappij wel vaker van zussen en/of broers die zowat hun hele leven samenwonen. Of na een scheiding/overlijden van de partner opnieuw bij elkaar intrekken.
Met tweelingzussen - veronderstel ik - zal deze band nog sterker zijn dan gewoonlijk. Dat schijnt zo te zijn. Dus ik neem dat aan.

Dat ze hun hele leven dezelfde kleren dragen, dàt gaat er net iets minder vlot in bij Olijf.
Zelf heb ik tweelingnichtjes en zij bevestigen wat ik zo vaak van andere tweelingen hoorde: "We haatten het dat we steeds hetzelfde aanmoesten. We wilden individueel erkend worden en dat kon pas toen we zèlf onze kledij mochten kiezen".
Dus tja, ik worstel een beetje met het tafereel van vanmiddag.

'k Probeer het me voor te stellen, het ochtendtafereel.... en al de rest.
Hup, één der beiden (of beiden tegelijk?) slaat/slaan de kastdeuren open en begint/beginnen te kiezen uit het ruime (dubbele!) aanbod. Misschien is ééntje dominant en kiest voor twee.. of er wordt gekibbeld.
Bij het shoppen kopen ze alles dubbel. Zouden ze daar speciale korting voor krijgen?
Zouden ze op culinair vlak ook dezelfde smaak hebben?
En wat "heren" betreft? (of dames.... de geaardheid was niet meteen duidelijk)

Toegegeven, ik vond het méér dan "licht" bizar. En durfde het niet aan om fotografisch bewijsmateriaal te verzamelen. Dus kreeg u het maar zó: in woorden.

"Identieke tweeling" is voor Olijf nog nooit zo aanschouwelijk geweest als vandaag.

3 opmerkingen:

  1. Daar zou ik dus nóóit op zijn gekomen: Het tafereel van 'kiezen voor de kledingkast' van gelijkgeklede tweelingen. Leuk gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eén van mijn vele misvormingen, Lehti (hoewel ik er eerlijkheidshalve eigenlijk van uit ga dat iederéén dat doet): me voorstellen hoe één en ander tot stand komt. Vandaar de kleerkastscène :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik lees het al, Olijf heeft haar carrière in de wetenschap misgelopen. Misschien dat je iets kunt doen met de voorvaderen van dentice en sarago? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen