vrijdag 21 december 2012

21-12-2012 12u12

Ach wat.... heeft niet iedereen ooit, èrgens in z'n leven iets (gehad) met cijfertjes?
Zo ook de Maya's. Meer dan eens zelfs, als m'n geheugen me niet in de steek laat.

Het eind van onze aardkloot werd al een paar keer voorspeld. En altijd zat er een "groot" volk achter de berekeningen. Of zo herinner ik me het althans.

Hoe dan ook. Cijfertjes zijn leuk. Vooral als geheugensteuntje. Voor wanneer je een telefoonnummer moet onthouden en de cijfercombinatie voor jou op één of andere manier wat betekent.

Ach ja. We hebben ons allemaal even in de (wurg)greep laten houden door dat eind van de wereld. Dat er - tenminste in CET - niet gekomen is -... tenminste niet op het voorspelde uur (hoeveel gedachtenstreepjes zijn toegestaan in één zin?) - want in sommige delen van de wereld is het nog steeds geen 12 minuten na 12.
Zou het 12u12 moeten zijn ter hoogte van Centraal Amerika? En zo ja, liep de Mayazandloper gelijk met onze sateliet gestuurde quartzklok? Of hebben we na al die jaren een stevige foutenmarge opgebouwd?

In alle geval hebben sociale media ons geholpen om er eens goed mee te lachen. Zoals in dit filmpje (als de link correct is...)

Of iemands zeer terechte opmerking dat er dankzij (?) de Maya's tot hiertoe nog niemand gezeurd heeft over het uitblijven van een witte Kerst. Klopt. Helemaal.

De meesten onder ons vergaten misschien zelfs dat vandaag de kortste dag van 2012 is (en dat het van hier af aan alweer uitkijken is naar langer wordende dagen :) ) en tegelijk het officieel begin van de winter.
Die Maya's toch.... wat een grappenmakers waren het. :)

Ik hoop van harte dat de die hard gelovigen van de eindewereldtheorie waar Ils het over had, niet te erg teleurgesteld waren en hun zelfdestructieve neigingen zullen weten te bedwingen...

Uw Olijf deed ook haar duit in het zakje met onderstaande publicatie. Snel gepost tijdens m'n middagpauze. Om 12u12 precies :)

melding: If you can see this, it means you're safe :)

Als we niet meer kunnen lachen....
dan rest nog enkel huilen.
Juist?

;-)

1 opmerking:

  1. Zo is het maar net! En lachen laat je me: liep de Mayazandloper gelijk met onze sateliet gestuurde quartzklok Ik heb beeld. LOL

    BeantwoordenVerwijderen