zaterdag 28 juli 2012

8 dagen

alweer sinds de laatste post.
Een boel "verhaaltjes" haalden de blog niet. Vooral omdat Olijf naar nieuws luisterde en keek.... nou ja... niet full-time... maar genoeg om slechtgezind van te worden. Of verdrietig. Of opstandig.

Geen van alle emoties in overdreven mate. Zelfs niet in langdurige mate. Maar het bleef hangen. En dan krijgt een mens zin om te zeuren. Wat niet gezond is.

For the record
 • een reportage over het loon van onze dames en heren Europarlementariërs en -commissarissen. Hun opstapvergoedingen en pensioenregelingen... en hoe je met die vergoedingen van 25.000 europees actieve mensen een half land zou kunnen redden (of zo lijkt het wel)
 • een reportage over het schandaal in de Hasseltse politiezone en hoe grote pieten vrijuit gaan terwijl degenen die misbruiken aan de grote klok hingen ... zelf hingen. Figuurlijk dan.
 • het begin van de Olympische Spelen in London vandaag (officieel gisteren, gezien het uur van de nacht). En hoe een nèt geen Pekinese hoogten halende beginceremonie toch al gauw 35 miljoen Euro (of Ponden?) ging kosten. Alweer zo'n dingetje waar ik me vragen bij ga stellen. In het licht van details zoals een Europese crisis dan toch. En dan heb ik het niet eens over hulpbehoevende landen buiten Europa...
 • de ECB die bij monde van de topman laat weten dat noodlijdende Europese lidstaten zullen gered worden met alle nodige middelen. "En ik verzèker u dat deze middelen zullen volstaan"... zegt hij vastberaden... waarna de beurskoersen met hele procenten stijgen. Alsof een woord vandaag de dag nog wat waard is.
 • lonen van topsporters (lees gerust: voetballers) die belastingvrij 250.000 euri per week binnenrijven.

Neen, lieve lezer. Olijf is niet jaloers op zoveel geld bij anderen. Ik heb wat ik nodig heb en meer moet dat niet zijn. 'k Ben wèl te dom om te begrijpen hoe dit nog kan....

En eigenlijk... zwijg ik dan maar beter. Au fond. Omdat bovenstaande regels al te veel lijken op geweeklaag.

Mijn excuses daarvoor...

6 opmerkingen:

 1. Het is gewoon frustrerend hoe oneerlijk alles verdeeld is. Maar wij zijn tevreden met wat we hebben. En da's wat telt he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja.... "oneerlijk"... dat woord viel me zelfs niet te binnen.
   Ik dacht eerder "zakkenvullerij" bij de Euro-actievelingen (eerst regeltjes opstellen die hùn loon méér dan verzekeren), "onnodig" bij zoveel geld voor wat sport (yep, sport is belangrijk maar wanneer de riem moet aangespannen worden, ga je in je huishouden toch óók eerst besparen op de overbodigheden?) en "bluf" bij de ECB-man.
   "Erop rekenen dat leken als jij en ik zichzelf te dom vinden om véél te ingewikkelde zaken als wereldeconomie grondig te begrijpen en dan maar aannemen dat wat hij zegt, wel juist zal zijn"... dat viel me ook te binnen. Terwijl de recente geschiedenis al vaker heeft bewezen dat de heren experts vol hete lucht zitten (en niet veel meer dan dat), hetgeen leidt tot wereldwijde economische fiasco's....
   ik geef toe... moedig, luchtig en simpelweg blij blijven wordt met momenten op z'n minst moeilijk.
   Maar we houden vol eh :)

   Verwijderen
 2. Ik krijg hier een verbodsbord :-o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het al eerder, Nadia, dat je er "minder herkenbaar" uitzag dan gewoonlijk. Ik dacht dat dat een keuze van jou was.
   Alweer een blogspotmysterie?

   Verwijderen
 3. Ik zucht eens en denk. Zo zag de wereld er gisteren ook al uit, en zo zal hij er morgen ook nog uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk zijn de gedachten eromtrent al even triest als het nieuws zelf.
   Het mooie aan gedachten is dat we ze zelf onder controle hebben.
   Dus, beste Bentenge... na een avondje kreunen en steunen (zie hierboven)... zet ik de boel weer opzij en kijk naar het zomerweer. Hup, met z'n allen omhoog en vooruit :):):)

   Verwijderen