zaterdag 21 april 2012

Louis XV ~ Of ~ Achterstevorenondersteboven

Afgelopen week deed Olijf weer iets waar ze bijzonder goed in is. De dingen achterstevorenondersteboven aanpakken.
Leest u aandachtig alstublieft. Ik zei "bijzonder goed". Niet "bijzonder efficiënt".

Achterstevorenondersteboven kan zich uiten als volgt. (In feite kent de trouwe lezer het verhaal. Tot hiertoe...)

Men neme een onverbeterlijke dromer. Bij voorkeur van het zweverige en somtijds onrealistische type. - Check.
Men neme een droom. Alle dromen zijn goed maar een herboren exemplaar uit de kindertijd is extra sterk. - Check.
Men voege een vleugje teleurstelling, een snuifje verdriet en een handvol recuperatievermogen toe en men late de oude droom wederopgroeien - Check.
Men late het mengsel stevig pruttelen. STÉVIG pruttelen terwijl men enigszins afwezig roert in de pot - Check.
Men neme een tafel en vier stoelen waar in een niet nader genoemde winkel en men stelle zich voor dat deze tafel - hoewel onder normale omstandigheden niet eens de smaak van betrokkene - zich in een woning bevindt die men (nog) niet in zijn bezit heeft. - Check.
Men denke razendsnel (en ook een beetje trager) na en men ..... KOPE de tafel met de vier stoelen. Omdat deze - in de soms iets te levendige fantasie van hierboven genoemde maar niet nader gespecifieerde betrokkene - onvoorstelbaar geschikt ende mooi passend is in het (let op!) nog stééds niet in het bezit zijnde huisje. - Check.
Men vrage zich vervolgens verwoed af hoe voornoemde tafel en dito stoelen ooit van "hier" tot "ginds" zullen geraken. - ... euh... Check :-S

Men late tenslotte dergelijke wereldse bekommernissen niet aan zijn hart komen en men weze blij.

Zo ziet achterstevorenondersteboven er dus uit.
In Olijf's wereld.


Of wat ik hiermee zeggen wil...

Als er iemand is - éénder wie - onder de opzettelijke of toevallige passanten van deze blog, die me zeggen kan hoe een mens tewerk gaat om meubilair op een leeg terugrijdende vrachtwagen richting Italië te krijgen.... SPEAK, Man (or Woman)!
Bonuspunten worden toegekend aan wie zulk plaatsje aan een zachte prijs weet te vinden. Of tenminste de kanalen die ik daarvoor moet doorlopen. Ik overweeg zelfs om me hiervoor te prostitueren.... nou ja.. nee... flauw graptje.
Maar ik hoor het wél graag.
Héél graag zelfs.
Alle tips zijn meer dan welkom. Ook tips van vrienden van vrienden. Of van Jeanneke van Marcel van achter 't hoekske :):):)

Oh ja... Louis XV?
De meubelstijl. Die zich normaliter niet in mijn normale - hoewel vrij brede - smakenrange bevindt. Maar sinds deze week dus wel. Omdat hij zo mooi in dat huisje zou staan :)

NIET Olijf's tafel. Ik heb nog geen foto (dom....).
WEL de stijl. En meteen een voorbeeld van wat ik ermee zou kunnen aanvangen... desgewenst....

I see it... I really really see it :)
Mijn tafel is bruin. En vierkant. Uitschuifbaar tot bescheiden rechthoek... voor wanneer ik "volk" ontvang en van eten voorzie. In het huis dat nog niet van mij is. Uit de keuken die ik nog niet heb. Met gerechten die ik nog niet ken.
En er horen vier stoelen bij. Ook bruine.
....
Hoe verknipt kan een mens worden,  I ask you????

:)

3 opmerkingen:

 1. Benader eens een overslagbedrijf. Geen afwerkplek dus. Je hoeft je niet te prostitueren. Althans niet om een tafel naar de hak van de laars te krijgen. Dagelijks rijden er vrachtwagens door Europa. En die zitten echt niet altijd vol. Meestal niet zelfs.
  Ik deed het zo: ik kocht een piano (en bewoonde geen huis waar het ding naar binnen kon), vervolgens een huis, gaf de piano toen weg en deed toen mijn zoon op pianoles. Dus maak je geen illusies, je bent echt nog een beginneling als om achterstevorenondersteboven (cut-past) gaat. Maar als blogschrijfster bent je onverbeterlijk. Heerlijk stuk weer. Heb me bescheurd. Oja, en zo'n soort tafel, past prima in je paradijs' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat laatste mag jij persoonlijk beoordelen binnenkort, meid!
  Yours truly is riebedebie

  (gepost om 5u12 AM :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is nog een hoop dat je niét hebt, maar zeker wel genoeg vrienden om aan die tafel aan te schuiven :-); love you, xxx

  BeantwoordenVerwijderen