zaterdag 14 april 2012

DIT is opruimen :)

Een bericht dat me niet alleen "pakte" maar wonderwel aansprak.... :)


Dat vraagt moed, vind ik. En voorstellingsvermogen. En durf. En zelfvertrouwen.
Misschien ook een tikkeltje wanhoop... maar kijk wat die man bereikt heeft.

Verder... geen commentaar. Alles staat erin :)

8 opmerkingen:

 1. Zwemmen met zeeëgels. Staat er dat op jouw lijstje?
  O nee, die beesten zwemmen niet. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan goed begrijpen dat dit verhaal vele mensen aanspreekt en dat het boek en de film veel succes zullen hebben. Het is een verhaal van absolute vrijheid, van de mogelijkheid om je leven op elk moment een totaal andere wending te geven en al je dromen waar te maken. Iedereen droomt daar wel eens van, maar het ontbreekt de meesten onder ons toch wel aan de durf, de moed en de energie om dat zo drastisch te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lehti, i ricci non nuotano. Ma - tempo permettendo - sarà il mio piacere di mostrarti come si "fanno". Zeeëgels "doe" je dus. Je vangt ze en eet ze op (na grondige opening en reiniging vanzelfsprekend... tenzij je ook het hospitaal langs de binnenkant wil zien :))
  Ze blijven ALTIJD op m'n lijstje staan, zelfs al heb ik ze al meermaals gehad :)
  Zwemmen met haaien hoeft niet zo noodzakelijk (toch geen Great Whites) maar een walvishaai of een walvis tout court.... die staat eigenlijk wèl op m'n lijstje. En manta's. En zeekoeien.
  Er zwemt één en ander rond in de wereldzeeën....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lies, inderdaad... het is waarschijnlijk net omdàt de meesten onder ons niet durven over te gaan tot actie (of het eenvoudig weg niet kunnen omwille van allerlei praktische - en begrijpelijke! - redenen) dat dit verhaal zo velen zal aanspreken.
  Op enkele familiale en vriendschappelijke banden na, bevind ik me in de unieke situatie om te doen wat deze Brit deed.... maar ook ik heb (tot hiertoe) niets wezenlijks ondernomen om het roer om te gooien.
  De film wil ik graag gaan zien... als ik me dan nog in een filmkijkend gebied bevind ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat moet je durven en geef die man eens ongelijk. Hij heeft de tijd van zijn leven gehad. Als ik geen kinderen had, wie weet???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien moet ik toch maar eens aan die lijfspreuk beginnen....
  "Wish it. Dream it. Do it"
  ?

  BeantwoordenVerwijderen