dinsdag 20 december 2011

NLP

NLP?
Niet Lopen Piekeren?
Nog Liever Patatjes?
Naar Late Practica?
Na Levendig Palaveren?

NLP...
Neuro Linguistic Programming.
Dat stond sinds enkele dagen op Olijf's programma voor vanavond. Een gratis workshop nog wel.
En omdat ik NLP tijdens m'n overpeinzende omzwervingen al enkele keren was tegengekomen
En omdat een gratis workshop waar twee sprekers me zouden komen uitleggen wat ik er in het bedrijfsleven mee kon aanvangen
En omdat het niet ècht ver was (oftewel: voor één keer eens niet aan de andere kant van Antwerpen... lees, de verste kant van Antwerpen)
dacht ik.... mja... ik laat het me graag uitleggen. Waarom niet eh? Het kon misschien een fijne opstap zijn naar nieuw leesvoer.

Vriendin B zou ook komen als ze zich tijdig kon losrukken van andere bezigheden, maar tegen de middag wist ik al dat dat niet ging lukken.
No Worries, Olijf had zich vast voorgenomen om dit evenement sowieso bij te wonen. In gezelschap of alleen.
Het uur lag zelfs schappelijk. Als ik op tijd kon stoppen op het werk (vertaling: geen overuren zou forceren), kon ik zelfs nog voor het ontvangstmoment arriveren. Schitterend. Gratis èn op tijd.

Ik had me zelfs vòòrbereid vanochtend. De reisroute bestudeerd, alle 3 mogelijke varianten PLUS eentje die ik zelf had toegevoegd. Het adres werd nauwkeurig bestudeerd met - jawèl - Google Streetview. Een ochtendgniffel ontsnapte me zelfs wanneer ik zag dat één van de huizen (in een statige buurt overigens) onherkenbaar wazig was gemaakt. Achterdocht in praktijk.

en aldus geschiedde dat Olijf bijna helemaal tijdig ten adresse verscheen. Ik herkende de buurt, ofschoon ik er nooit eerder geweest was. Zelfs ondanks het wazige huis, was de rest perfect herkenbaar.
Edoch... de straat was ongewoon kalm. Wel èrg weinig geparkeerde auto's, vond ik.
Het huis waar ik diende aan te bellen, was gehuld in duisternis... op de benedenverdieping na. Gewapend met het Ledlampje van m'n sleutelhanger kon ik enkele namen op de bel uitpikken die  erg NLP-gericht "konden" zijn.
Bel: geen antwoord.
Bel ergens anders: geen antwoord.
Dan voelde Olijf maar eens aan de deur van het woningcomplex. Die was open.
Lichtje in de luxueuze hal ging aan, hetgeen me uitnodigde om alle verdiepingen uit te proberen. Zelfs aan alle deuren aan te bellen of te kloppen. Geen antwoord. Muisstil. Heel duidelijk geen plaats waar een workshop aan de gang was, laat staan een gratis workshop :)

Olijf droop af. Naar de auto. In de war. En een beetje gefrustreerd.
Belde B op om te zien of ze met Tinternet kon helpen. Ze deed haar best, de lieverd, maar het mocht niet baten.
Na Lang Palaveren hadden we beiden door dat het Niet Lonend "P"leek om verder te zoeken.
Hoewel ik een tweede bezoek probeerde na een kwartiertje de buurt te hebben verkend EN her en der wat te hebben stilgestaan.
.... hetgeen resulteerde in een heuse buurtpatrouille.
Net wanneer ik het volledig voor bekeken hield, stopte een wagen achter de mijne. Ze bleven staan.
In een laatste opwelling van hoop dacht ik te maken te hebben met mede-zoekenden. Die weliswaar hopeloos te laat waren maar net als ik zochten naar het juiste adres.

Niets bleek minder waar. Ze maakten zich zorgen. Gisteren was er in het huis rechtover ingebroken.
Mijn "verdacht" gedrag (rondrijden, in- en uitstappen, halt houden zonder duidelijk doel) had hen gealarmeerd.
Maar ik slaagde erin om hen met m'n engelachtige blik te overtuigen van m'n onschuld. M'n "vlot" relaas van m'n tevergeefse reis naar een onbestaande workshop leek hen aannemelijk.
"Gisteren stond het hier vol auto's," wisten ze me te zeggen. "Het zal dan wel gisteren doorgegaan zijn".
Tja... dat zal dan wel.
Ik stond hier nu en de datum had ik, net als het adres, gecheckt en gedubbelcheckt.
Geen telefoonnummer om aanwezigheden te bevestigen of aanwijzingen te vragen.
Dat, vond ik, was een stevig minpunt.
Vooral voor docenten NLP. In bedrijfsvoering.

Ach ja.
Niet Langer Piekeren en rechtsomkeer maken leek de beste oplossing.
Zelfs Na Lokale Paniek omwille van het dievegge-voorval.

Klagen en zeuren is niet zo fijn. Maar een mailtje om de gemiste afspraak te melden, ga ik tòch in elkaar flansen. Al was het maar om te suggereren dat een contactnummer wèl zo handig was geweest....

enneuh...

No Laughing, Peeps! ;-)2 opmerkingen:

  1. LOL. Mij overkwam eenzelfde soort avontuur bij de cursus bedrijfsadministratie. Ook 's avonds. Alleen kwam dat omdat ik te laat was, de voordeur op slot en de andere aanwezigen mij niet hoorden op de vijfde etage. Overigens heb ik genoeg mensen (collegae) horen dwepen met NLP om me er niet meer in te willen verdiepen. Alles wat als 'waarheid' wordt voorgesteld geeft mij de kriebels. Hoop dat je verder nog een leuke avond hebt gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach ja, ik vond een introductie in NLP anders niet slecht. Om es te zien wat "men" ervan maakt. Dwepen is nooit goed. Een iet of wat intelligent mens luistert en filtert eruit wat bruikbaar is.
    "De waarheid" bestaat sowieso niet, maar stukjes waarheid sprokkelen vind ik best OK :)

    Na de post van gisteren ben ik lekker in bed gekropen. Dat is - wat mij betreft - een "leuke" avond. Tja, een kinderhand is gauw gevuld eh :)

    BeantwoordenVerwijderen