maandag 5 december 2011

Keuken, deel X

Gisteren werd het "blad" gebracht, nagemeten en terug meegenomen. Vandaag, zo vernam ik enkele minuten geleden, komt het definitief op z'n plaats.

Uit dankbaarheid voor deze alweer kleine vooruitgang, zette ik mezelf aan het werk. De rolluikkast moest winddicht. Verbazingwekkend hoeveel koude lucht via de rolluikkast z'n weg naar binnen vindt.

Een uurtje of wat later was het ding min of meer winddicht. Afwerking volgt.
Intussen spaart Olijf alweer een beetje op energie.
Net op tijd, want sinds vorige week heb ik me ingeschreven in een Energiescanplan. Met de werkplaats. Om ons allen energiebewuster te maken. En omdat Olijf daarin erg laks is, vond ik het een goed "excuus" om maar eens te beginnen met wekelijks metertjes lezen.
Hopelijk helpt de rolluikkast een handje :)

Terwijl het werkblad - dat nu nog geen werkblad is maar het straks zal worden - vrij moest, haalde ik wat spullen weg. Ook uit de keukenkasten.
Onder andere oude koffie"mokken" die al lang wegmochten maar die uit nostalgie telkens weer in de kast belandden.

De bescheiden collectie werd geboren ergens in m'n studentenjaren, bij wijze van verjaardagsattentie. Het jaar nadien volgde nòg zo'n mok. Eentje kocht ik zelf, op de ferry naar Hull en de vierde.... geen idee :)

Vier zijn het er geworden en m'n zelfgekocht exemplaar kreeg ooit een duwtje, met een gebroken (en weer gelijmd) oor tot gevolg.

Maar morgen verlaten ze m'n huis. Voor altijd. Neh.

dus deed Olijf wat ze zo vaak doet met dingen die voor altijd verdwijnen. Er een fotootje van maken.2 opmerkingen:

  1. "When god created man, she was only kidding." :-)
    Die mokken zijn ook veel te groot voor jou als halve Italiaanse. Giet 'm vol espresso, stuiter je je hele huis door. Ze vinden vast een blije nieuwe eigenaar(esse).

    Ondertussen tocht het hier als de neten over de vloer en langs het toetsenbord. Kom je hier ook eens mijn rolluikkast winddichten? Daar hebben ze hier in Groningen weliswaar nog nooit van gehoord. Maar misschien helpt het om mijn energierekening te verlagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik breng gelijk m'n boormachien mee Lehti. EN "een" zonnebril die hier nog steeds blijft rondslingeren. Tegen volgende zomer heb je'm zeker terug :)

    BeantwoordenVerwijderen