donderdag 15 december 2011

Het begin van mijn fortuin....

De dag moest komen... dat "de commerce" het wilde overnemen.
Nu ja... de dag moest niet noodzàkelijk komen, maar dat deed hij wel.
Vandaag. Laat in de avond.
Via mail.

Hello Dear, we saw your blog at http://olijfolijf.blogspot.com and wanted to get in touch with you. We like your blog and would like to offer you a cooperation. Here is a Coupon with a 5% discount on all orders at our fashion online store http://huppeldepup.com (coupon: blogspot2011). You may use it for your personal use or make a article about http://huppeldepup.com at your blog. I hope you like our offer. Yours Huppeldepup.com


Zo.
Verrassing.
Huppeldepup - voor de aandachtige en misschien geïnteresseerde lezer - is Olijf's manier om het commerciële aanbod nog even rustig te overschouwen. Geen zin om gratis-gaweg namen te noemen die me hiervoor zouden moeten betalen.


Bon, ik lieg. Ik ga er niet op in.
Want Olijf is geen oen. De links in zo'n mail ga je niet meteen volgen zonder de nodige voorzichtigheid.
Dus googlede ik hun naam en zocht een review-tje op.


Het gaat om een webshop die wholesale clothing verkoopt. En die verscheept. Tegen betaling. En met de verschepingskosten (zo blijkt uit de review) meteen je eerdere zogenaamde besparing naar de maan schiet.
Want ze verschepen vanuit.... China.
Confectie, gemaakt door onderbetaalde chinese kinderhandjes waarschijnlijk.
Effe nadenken......


NOPE!
doe ik niet aan mee.
Verbaast u dat?
Zou niet mogen nochtans...(hoewel m'n Chinese-brol-gsm-avontuur wellicht tegen me pleit...)

Voorlopig blijft de blog zoals ie is. Zonder reclame.
Maar ik wacht geduldig op aantrekkelijke aanbiedingen :):):)

3 opmerkingen:

 1. Ik heb een mooie video over de confectieindustrie in China. Een meisje van vijftien stopt stiekem een briefje (in het Chinees) in de zak van een broek waar ze zojuist de draadjes van heeft gesneden: 'I made this jeans, I hope you like it'. Ze stelt zich voor dat een meisje van haar leeftijd de broek koopt en het briefje vindt. Het is vast half fictie, half docu maar ik vond het leuk, ook hoe haar stem klonk bij het beeld van een schip vol containers die onder de Brooklyn brug doorvoer. Wrang was het om te zien hoe het plaatsen van een order van de Franse spoorwegen liep. Echt elke cent wordt er uitgeperst. Zo werkt kapitalisme dus, dacht ik.
  Maargoed, lijkt het me inderdaad wijs om niet op zo'n aanbod in te gaan. De olijf wordt daar vast niet lekkerder van.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet om de paar dagen wel een paar van dit soort berichten opruimen... en vreemd genoeg komen die vrijwel altijd binnen via een bericht dat ik meer dan een jaar geleden publiceerde... en altijd voor andere spullen ... ofwel de belofte dat ze me aan meer lezers gaan helpen ( I couldn't care less), ofwel zijn het "gouden bergen" aan hopen kortingen voor de onwaarschijnlijkste zaken eerst... we leven duidelijk niet op een "blogeilandje" he? :-)
  Terwijl ik wél "zinnige commentaren" wil krijgen op wat ik schrijf.. of anders liever niks :-)

  groetjes hoor! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wou dat ik kon zeggen dat m'n dagdagelijks leven erg kuis is. Zoals: ik vlieg niet heen en weer om m'n ecologische voetafdruk te verkleinen. Maar ik vlieg wèl. En tegen lowcost prijzen. M'n kledij is in veel gevallen waarschijnlijk van chinese makelij (maar dan wel tweedehands, waarmee ik mezelf lichtjes troost)...
  Ach...
  'k wou dat ik het beter kon doen in deze wereld, maar dat doe ik niet.
  Behalve wanneer vriendelijke verzoeken tot adverteren verticaal worden geklasseerd. Dan voel ik me heel even "goed".
  A ognuno il suo piccolo....

  BeantwoordenVerwijderen