woensdag 11 maart 2009

Geen eigen verhaal

er gebeuren geen spectaculaire dingen in m'n leven van vandaag. Met "spectaculair" bedoel ik dan iets wat ik de moeite waard vind om te noteren.

Hier en daar "broeit" er iets, maar zolang ik niet weet waar het toe leidt, hou ik het voor mezelf.

Bij gebrek aan het soort contact dat ik graag zou terugvinden, hield ik me vandaag onledig met het lezen van andermans leven. Even meekijken hoe anderen het doen.

Er zijn enkele blogs die ik volg, de ene al "fanatieker" dan de andere. Toch blijf ik het mooi vinden om te zien hoe levens zich ontwikkelen, met ups en downs.
Minstens even mooi vind ik de manier hoe mensen de moeite nemen om zichzelf, hun leven en hun positie daarin te evalueren, te begrijpen, te ontleden. Leren van fouten, genieten van kleine dingen.

Lees goed mee en je merkt zó wanneer ze up zijn en wanneer down. Het heeft een beetje weg van voyeurisme, maar ik praat het goed door mezelf te vertellen dat ik wil leren. Desnoods van andermans fouten.

Een aantal bloggers maken extra indruk op me
  • door de zelfanalyse die ze zo kernachtig weten te verwoorden.
  • door de poëzie die ze toepasselijk gebruiken. Je moet die dingen eerst gelezen hebben om het ook op het juiste ogenblik op te kunnen duikelen en correct te plaatsen, ergens in je blog.
    Ikzelf lees te weinig, kan bijzonder genieten van de stukjes die anderen reproduceren, maar neem zelf nooit een poëtisch werk ter hand.
Vandaag las ik R. van naaldje tot draadje. Ik ken hem niet, maar die man heeft wat te vertellen, al is het niet alle dagen even rooskleurig. Het één en ander meegemaakt zo te zien, gegroeid in de loop der jaren.

Ik "geniet" ervan als ik zie dat niet alleen vrouwen zichzelf tot op het bot uitpluizen. Niet dat ik het niet voor mogelijk hield. M. heeft me ook getoond dat mannen best wel willen nadenken... zij het soms met tijdelijke rustpauzes. De geest neemt soms vrijaf, heb ik gemerkt, maar ook het mannelijk brein denkt na en die wetenschap is voor mij genoeg... voor nu.

R. wil ik heel specifiek bedanken, zonder z'n naam te noemen (je weet wie je bent, samen met enkele van de lezers neem ik aan). Een link op zijn blog bezorgde me een plots inzicht dat momenteel van onschatbare waarde is voor m'n beter begrip van "situaties", mensen, gebeurtenissen. Zelfs al zijn het gebeurtenissen die ik niet in hoogst eigen persoon diende mee te maken.

Ik had vandaag dus geen eigen verhaal, maar dat van anderen was des te waardevoller.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten