maandag 26 november 2012

Te lui om te schrijven

maar niet te lui om de rest van "de zaak" wat om te vormen.

Olijf was een week weg en genoot zich te pletter. In alle eenzaamheid ... met een welkome onderbreking links en rechts. Maar vooral Links :)

Intussen ligt alweer een werkweek achter de rug met 1 goed voornemen verwezenlijkt: verbroederen met de collega's. Gezien het Grootst Gemene Geslacht sinds de personeelswissel deze zomer, heet dat "verzusteren".... en we deden dat afgelopen donderdag schitterend. Ronduit schitterend.
Vink af. ( + voor herhaling vatbaar)

Van één van de nieuwe "zusters" neemt Olijf goede gewoonten over. Zoals daar zijn: Agenda bijhouden en Notaschriftje altijd en overal meenemen. Doelen opschrijven. En Afvinken wanneer klaar. En dat werkt. Klaar. Vink af :)

De Tabakoloog wenst me na een maand afwezigheid en 6 weken rookvrij een dikke proficiat en raadt me aan de twee resterende visites te houden voor wanneer het nodig zou mogen blijken. Ik wens mezelf samen met hem ook dikke proficiat en ben akkoord. Mocht ik hem nog nodig hebben, dan weet ik hem te vinden. Aan sociaal tarief. Vink af.

Hoewel zeer blij met m'n Stopprestatie, ben ik heel wat minder blij met m'n bijverschijnsel. Bijna 5 kg bijverschijnsel intussen. En dat begint te wegen. Letterlijk en figuurlijk. Zelfs méér figuurlijk dan letterlijk want BMI-gewijs zit Olijf volgens alle mogelijke berekeningen nog steeds zeer veilig. Het is in het hoofd dat het minder wil lukken. Cijfers zijn maar cijfers en ik voel me bij deze cijfers niet erg lekker. Hetgeen dan weer andere bijwerkingen heeft die ik graag vermijd.
Dus ga ik weer zoeken naar sport. Vandaag. Maandag. Tijdens de vrije uurtjes.
Vanavond onderzoek ik een vochtige sportactiviteit. En van daaruit zien we verder.
Vink af. We moeten voort.

Nieuwe zustercollega belt me om te zien of haar man bij me langs mag komen. Om één van m'n motorfietsen te komen bekijken. Hij mag dat zeker. En hij doet dat. De batterij staat oneindig plat maar hij lijkt onder de indruk.
Olijf gaat aan de batterij werken (en .... we zijn toch bezig... de motorfiets eens een poetsbeurt geven) en verder op het beste hopen.
Het zou leuk zijn, mocht alvast eentje verkocht geraken. Ik heb er alle vertrouwen in.
Vink af. Of bijna.

En temidden van dat alles.... kwam L nog eens op bezoek. Met de trein. Zonder kids.  We maakten konijn met pruimen, hingen zèlf nog eens het klein kind uit. En praatten over mannen. In Oostende. En dat....
dat was oneindig leuk. Vink af. En herhaal. Zo vaak mogelijk graag :)

(geleend van L)(geleend van L)
(geleend van L)7 opmerkingen:

 1. Praten over mannen ? Dat kun je inderdaad omschrijven als het klein kind uithangen (grijns grijns)
  Papegaeibier ? Of is dat het wittewijnglas van de zaak in kwestie?
  Anyway, jullie zien er tevreden uit O&L.
  Nu ziet Oostende er net iets minder leuk uit dan wat in je vorige log te vinden was.
  En proficiat met al die gerealiseerde doelen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Later plaats ik enkele foto's om ook Oostende te promoten. Kwestie van te tonen dat ik geen totàle Italochauvinist ben :)
   Je zal zien, ook onze kust mag er zijn :):):)

   (en dat gesprek over mannen was ongeméén interessant...)

   Verwijderen
 2. Amai, je hebt je schoonste plaatjes er wel weten uit te pikken, Olijf ;-) Maar 't was zoals je zegt, ongeméén interessant! Zeker en vast. Evenals het konijnetongetje en je verhandeling (en zwarte handen) over parende inktvissen. Nu weet ik weliswaar nog niet goed het woord 'ongemeen' in mijn beloofde Vloams blogske te verwerken maar ik weet intussen wel wat blaffetuurken, een schuif, kinnekessuiker, een plooifiets en een pint zijn.
  Ja, bentenge, da was ne papegaeiepint. Geen wijn. En Cecemel (zo stond het echt op de kaart). En ook las ik in de Standaard dat Vlamingen meer fier op hun taal en cultuur mogen zijn.
  En ik zie u graag.
  En Vlaanderen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan zijn wij hier allemaal ongemeen content! Seffens ga ik ervan bleiten...

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Seffens ga ik ervan bleiten... ehhhhh, ikke nie begrijp, Ils. (heb niet goed opgelet in de les)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bleiten = huilen (al dan niet onbedaarlijk)
   seffens = strakjes, fluskens

   en ik denk dat Ils met mij aan't lachen was, Lehti ;-)

   Verwijderen