dinsdag 5 juli 2011

RARE dagen!

De nieuwe autoruit zat welgeteld 10 dagen in de auto (of is dat erOP?)... of een vrachtwagen aan de kust petste er een steentje op.
Steen op ruit = ster IN ruit.

Je houdt het soms niet voor mogelijk. 2 maal glasschade op 10 dagen tijd.
Olijf heeft even geen tijd, maar de kostprijs zal beperkt blijven. Ik heb een goedkope hersteller/autoruitenplaatser gevonden. Een een vriendelijke. En gedienstige. En rappe.

Na een nachtelijke belastingaangifte en 3 uurtjes slaap, kwakte (nog steeds) Olijf een nieuwe fles balsamico tegen de keukenvloer. Niet goed wakker zeggen ze dan.
Inderdaad niet goed wakker. Zelfs niet na het opdweilen van het litertje azijn...

En toch overleefde ik de dag.
Nogmaals.
Tot na het bezoek van de spaarplanman. Die me met graagte twee contracten liet ondertekenen (wat zullen we de fiscus de volgende jaren pluimen zeg!), even wachtte tot ik 2x3maanden cash vooruitbetaling uit de muur ging halen en daarna met een brede doch nog steeds relatief bescheiden glimlach door de voordeur naar buiten wandelde.
Waarna Olijf een beloofd terugkeertelefoontje wilde plegen.
En haar Chinese Brolgsm richting de grond zag  vallen.
Touch Screen naar de vaantjes.
Geen touch-functie, geen nummertjes ophalen, geen mensen bellen.

...
Houden we't nog voor mogelijk?
Zo vlak voor de vakantie?

Sjans..
ik heb vriend(inn)en en kennissen, oude en nieuwe.
Die me vertellen dat ze me bij wijze van vriendendienst op een ontieglijk uur naar het vliegveld zullen rijden.
Of die me op heel korte tijd uitgebreide mails sturen omdat de overeenkomsten sinds de eerste eerder toevallige kennismaking bijna te bizar zijn om wààr te kunnen zijn.

Om maar te zeggen... dat het leven altijd rare curve balls gooit.
Sommige mooie
en sommige minder mooie.
Maar altijd rare.

Vanavond moest de koffer half klaar zijn.
In plaats daarvan shopte ik online naar een nieuwe gsm. Te nemen of te laten.
Olijf wil Dual Sim, koste wat het kost. Daar zijn redenen voor.
Niet in het minst omdat m'n oude Dual Sim nog maar één keer gediend heeft voor het doel waarvoor hij gekocht werd. In Bologna.
Maar Olijf kocht hem een jaar geleden omdat twee Sims in één toestel plausibel leken... van twee werelden afkomstig en daar soms vertoevend zijnde. En net nù de Chinese Brol ging kunnen doen wat hij moest doen... dook hij zichzelf dood tegen m'n parket.

Voor één keer ben ik mezelf es dankbaar voor m'n hamstergedrag. De oude gsm was nog niet Recupel-gewijs naar de winkel gegaan. Waardoor ik vandaag nog bereikbaar ben. En morgen waarschijnlijk ook.
Daarna zien we wel.
Stomme Chinese Brol :)

1 opmerking:

  1. Uitgebreide nachtelijke mails?, Murphyaanse toestanden met koffers, azijn, steentjes tegen autoruiten en mobieltjes? Tss, Olijf, dergelijke dingen zouden mij nou echt nóóit overkomen. ;-) Geniet van de chaos. Ik geniet van je blogjes.

    BeantwoordenVerwijderen