dinsdag 25 juni 2013

wetend dat alles tegenwoordig getracked wordt

en dus... wetend dat alles, maar dan ook àlles wat je online verkondigt, ooit tegen "je" kan gebruikt worden
vermoedelijk op momenten dat "je" het het minst verwacht....

wil ik even genoteerd hebben
dat Il Cavaliere - uweetwel, die meneer die het tot premier haalde (en dat wellicht nog wel eens presteert) -
een veroordeling heeft opgelopen.

Een link naar een Nederlandstalig artikel vindt u hier. Ik hoef niet al te veel uit te diepen of te verklaren.
Behalve af en toe de vraag stellen.... HOE KAN DAT NU?????

Intussen staat m'n RAI1 op. Noteer dat mijn keuze in "thuis"kanalen zich beperkt tot Rai1 en .... Mediaset. De laatste.... van meneer SB..... wil u even raden hoe onpartijdig de zender is?.....

Van de Rai, staatstelevisie, verwacht je wat anders.
Vooral als je kijkt naar een "duidings"programma als Porta a Porta, dat verondersteld wordt "kritisch" naar de actualiteit te kijken.
Geleid, trouwens, door meneer B. Vespa, die een dikke vuile vinger kreeg van SB (zie link) maar waarvan een handvol endemische Italianen beweren dat hij een politieke hoer is.
Nou ja.....
onpartijdig, kritisch en onafhankelijk hebben bijzondere betekenissen in het Zuiden.

Sinds m'n vingers vanavond het eerst de blogtoetsen beroerden, kreeg één of andere PdL-sympathisante of -politica (haar naam interesseert me momenteel bitter weinig ) het woord. Ze betuigde haar verontwaardiging, ongeloof en verwerping van het schandaal dat Italië vandaag meemaakt. NIET omdat SB een misdaad (of wel een paar) beging, maar omdat Italië dat zou gelòven en - uiteraard - dat dit nu formeel onderstreept wordt door een juridische veroordeling.
Ze
kan
het
niet
geloven

en - mocht u eraan twijfelen - ze is nog stééds "orgogliosa di essere Italiana" (fier Italiaanse te zijn dus).
Nu ja.... als je erop stààt om wereldwijd bekend te staan als een chaotisch, anarchisch en lak-aan-regels-hebbend wezen dat teert op corruptie en zwarte economie..... dan moet je dat maar dóen, denk ik.

en tegelijk zou ik héél graag zeggen
"ik ben trots (deels) italiaanse te zijn"
maar voorlopig slik ik die woorden liever in.

Ik hou van het land.
Maar om heel àndere redenen dat de merda  die in het nieuws komt.


Zucht.
Dualiteit heet dat.

4 opmerkingen:

 1. Iets helemaal anders, heb heel hard moeten lachen toend e topman van het bedrijf dat de Fyra levert in beeld kwam. Uiteraard sprak hij Italiaans, Engels zal ewa moeilijk zijn denk ik, en hij wist te zeggen dat het toch wel spijtig was want dat Italië nu even een slechte naam kreeg terwijl het toch zo'n technologisch sterk land is mlet technologische topbedrijven. Echt. Ik ken er een paar. Nooit zo hard moeten lachen. Ze geloven hun eigen verzinsels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek eh....
   Het is inderdaad erg moeilijk om te geloven dat er nog ernstige Italianen rond lopen. En je gaat me NIET op de bres zien springen om hen te verdedigen.
   En toch...
   bij "de gewone mensch" ... als je héél goed oplet... zit er af en toe ne serieuze bij. Er is nog hoop. Een sprankeltje. Maar 't is dàt wat doet leven zeker?

   ;-)

   Verwijderen
 2. Bentenge, ik ben geen Italiaanse en toch he, toch denk ik dat Italie qua techniek echt wel voorop loopt. Van de Fyra had ik begrepen dat niet het ontwerp maar de gebruikte bouten en andere materialen een ramp waren (zuinigheid?)

  Olijf, ken je de theorie al van 'de onschendbare MAMMA'. Aangezien Italianen mammoni zijn, hebben ze iets met idolen. Van het onschendbare soort. Mamma, Madonna natuurlijk maar ook SB. De nuance ontbreekt. Iets is slecht of goed. En als iets of iemand goed is, mag niemand daar een kwaad woord over zeggen. hetzelfde geldt voor mensen die tegen SB zijn, of iemand anders. Ik ken een aantal linksdenkende mensen in Italie en van een constructieve wijze een discussie met hen voeren is haast onmogelijk. Italie is slecht (of goed) en daarmee basta. Je hoort daarmee bij een clan, een familie en elke twijfel lijkt op nestbevuiling. Het is dus volgens mij niet zozeer dat SB word geloofd in zijn onschuld, maar dat, wat hij ook doet, hij nooit schuldig kan zijn.

  Italie is daarmee ook het land dat wars is van compromissen, het poldermodel. En daar is op zich niks mis mee. Het leidt (ook) tot goede ideeen. Want als de een gele gordijnen wil en de andere blauw, is groen nog geen goede oplossing, ofschoon die beide wensen verenigd. En ik kan je geruststellen Olijf, je bent echt wel een halve Italiaanse, die daar fier op mag zijn. Jouw clan is echter niet die van SB. Gelukkig maar. Misschien dweep je meer met Benigni of Jovanotti. Ook zij zijn geen mannen van halve meningen. Toch? Wat leert jou een eventuele veroordeling van een van die twee? Ongeloof? Bij mij ook hoor, vrees niet. Maar erg andersdenkende Italianen (ik ben er geen) zijn wij dan toch niet?

  A convincerti che SB potrebbe avere anche dei lati positivi, sara un bel lavoro, terrona tosta. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. se nient'altro, sarà (stato) un bravo imprenditore. O qualcosa del genere. con un po' di buona volonta :)

   Verwijderen