woensdag 7 augustus 2013

een nieuwe stap

Een post van gisteren haalde dit blog niet wegens te langdradig en zeurderig
en basically zwaar oninteressant.
Wat daarentegen wèl hoge nieuwswaarde heeft, is wat volgt.

Een nieuwe stap in m'n levenspad.
Wie hier sinds het begin (of daaromtrent) las, weet dat Olijf haar eerste "echte" bril online heeft gedeeld.
Sinds die bril, een eerste exemplaar dat méér dan de gebruikelijke 3 tot 5 Euri kostte, zijn nog talloze brillen gevolgd.
Enerzijds ingegeven door verslechtend zicht en anderzijds omdat een mens leert met ervaring. Zo had ik geleerd dat gekleurd metaal, of het nu duur of goedkoop is, z'n kleur stilaan verliest. En dat ook duurdere glazen krassen. Vooràl omdat je die ene bril heel de tijd draagt en hij dus sneller verslijt.

Terùg kwamen de goedkope brilletjes. Eén voor iedere kamer in het huis. Eéntje voor op het werk, één voor in de auto..... veel brilletjes.
Tot stilaan bleek dat één niet volstond.
Stilaan maar duidelijk begon ik te merken dat het probleem niet meer enkel bij het lezen lag maar ook bij het vèrzien.
En zo geschiedde dat ik op den duur rondliep met twee goedkope brilletjes. En voortdurend het ene opzette en het andere weer af. Om nog te zwijgen van het zonnebrilprobleem deze zomer. En m'n brillencollectie doorheen het hele huis....

Afijn.
Ik was het beu en besloot de dubbelzichtbril te proberen. De raadgevingen van ervaringsdeskundigen terzake liepen erg uiteen dus daar kon ik helaas niet gek veel mee maar het simulatiebord bij de opticien trok me NIET over de streep. Ik zag - naargelang de prijs van de glazen meer of minder - wazige zones aan beider zijden van de ogen en dat leek me weinig leuk.

uiteindelijk dacht ik ...."laat me eens iets nieuws proberen".
Nieuw voor mij, dat is. Er is nix nieuws aan wat ik deed. Miljoenen gingen me voor en deden dat goed. Maar ik had het nog nooit overwogen en ging dat nu wèl doen.

Contactlenzen. Voor ver. Zodat ik nog enkel een leesbrilletje nodig heb. Zoals "vanouds". Pakken handiger en geen wazige hoeken in m'n gezichtsveld.

dus die dingen ging ik vandaag "passen". En leren in- en uithalen. Hetgeen ik schitterend bleek te doen, als ik de verkoopster mag geloven.

Dus
voor de tweede keer in de geschiedenis van dit blog
maakt u online een verandering in oogaankleding mee bij Olijf.

Ik durf wedden dat u dàt niet had verwacht toen u vanochtend nietsvermoedend opstond!
Wat een nieuws, wat een nieuws :)

deze foto kwam ik zonet heel toevallig hier tegen, met de titel
"Do you think I should get contacts?"
Ik vond hem leuk toepasselijk :)

6 opmerkingen:

 1. Ha, die is leuk, toen ik vanmorgen vroeg de krant ter hand nam (help waar is mijn bril? ... o ja, die staat bij wijze van diadeem op mijn hoofd ;) en toen keek waar mijn koffie stond (bril af) en een broodje smeerde (moet ie nu op of af?) en het gister leek alsof ik door veiligheidsbril op mijn werk zelfs beter zag.... toen dacht ik dat ik misschien ook maar eens een tochtje naar de opticien moest maken. Jij bent intussen ervaringsdeskundige. Ik zal, als ik de stap ga nemen, je graag voor advies in de arm nemen.

  Wist je dat België vaak door Nederlanders wordt bezocht voor staaroperaties en laserbehandelingen. Of dat met deskundigheid daar of wachtlijsten hier te maken heeft, weet ik niet.

  Happy sight!, Olijf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is de volgende stap Lehti. Me informeren naar een laserbehandeling (hoewel vaak vergeten wordt dat 10% van die behandelingen mislukken.... en dat houdt me al jaren tegen)
   Wist NIET dat jullie massaal hierheen kwamen voor de ogen. Geen idee waar dat aan gelegen is, dus wat dat betreft zal je niet veel van me leren.
   Een lens in je oog duwen, kan ik je wèl leren. En ik ben er zèker van dat ook jij dat op een mum van tijd onder de knie zal hebben :) :) :)

   Verwijderen
 2. Inderdaad. Wat een nieuws! Ik val hier zowaar van mijn stoel *boenk* ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ......ontwaar ik hier enige vorm van sarcasme?????

   ;-)

   Verwijderen
  2. Ik zou niet durven :-p

   Verwijderen
  3. ik kan daar niet zinnig op antwoorden want eigenlijk ken ik u niet eh :)

   Verwijderen